--> В Мінцифрі спростували фейк про продаж даних українців з «Дії» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Мінцифрі спростували фейк про продаж даних українців з «Дії»

0
-5
В Мінцифрі спростували фейк про продаж даних українців з «Дії»
В Міністерстві цифрової трансформації України спростували інформацію про, нібито, продаж "злитих" з "Дії" даних українців.

Про це пресслужба Мінцифри на своїй сторінці у фейсбук.

Починаючи з минулих вихідних, в інтернеті постійно з’являються оголошення щодо продажу даних, нібито отриманих під час кібератаки, що відбулася з 13 на 14 січня. У тому числі багато оголошень стосується продажу бази даних Дії.

За словами пресслужби, "фейк" є провокацією та продовженням гібридної війни.

"Основна мета ворога — підірвати довіру до влади фейками про вразливість критичної інформаційної інфраструктури та «злив» даних українців", - йдеться у повідомленні.

У Мінцифрі кажуть, що такі оголошення мають на меті не тільки залякати суспільство. А ще й дестабілізувати ситуацію в Україні, зупинивши роботу державного сектора.

"Закликаємо українців не піддаватися паніці. Усі персональні дані перебувають під надійним захистом у держреєстрах. А оголошення про можливість купити дані, отримані після зламу 14 січня, є аферою: шахраї продають старі дані, що скомплектовані з багатьох джерел, які були злиті до 2019 року", - додають у Мінцифрі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні