Якщо підприємець не приймає оплату карткою: як його штрафуватимуть

0
-7
Якщо підприємець не приймає оплату карткою: як його штрафуватимуть
Через збільшення кількості скарг споживачів щодо відмови з боку продавців у безготівковому розрахунку за придбані товари, бізнес штрафуватимуть у десятикратному розмірі вартості товару

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Держпродспоживслужба інформує, що статею 17 закону України «Про захист прав споживачів» встановлено, що за всіма споживачами однаковою мірою визнається право на задоволення їх потреб у сфері торговельного та інших видів обслуговування.

«Встановлення будь-яких переваг, застосування прямих або непрямих обмежень прав споживачів не допускається, крім випадків, передбачених нормативно-правовими актами. Продавець (виконавець) зобов’язаний всіляко сприяти споживачеві у вільному виборі продукції та форм її оплати», - йдеться у повідомленні.

Відомо, що не підпадають під дію закону лише підприємці, які працюють у населених пунктах, де мешкають менше 25 тисяч осіб.

Решта повинні мати POS-термінал або QR-код.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні