У італійському СІЗО за запитом Росії утримують українського режисера

1
-1
У італійському СІЗО за запитом Росії утримують українського режисера
Головний режисер Одеської опери Євгена Лавренчука за нібито скоєння фінансових злочинів на території Росії, з 17 грудня ув'язнили в Італії.

Про це пише Главком.

Сьогодні, 3 січня, стало відомо, що головний режисер Одеської опери Євген Лавренчук уже більше двох тижнів утримується в італійському слідчому ізоляторі за запитом Росії.

«Хочу повідомити усім друзям та знайомим, що з 17 грудня 2021 року Лавренчук Євген Вікторович утримується в італійському СІЗО у зв‘язку із запитом Росії про його екстрадицію до РФ. За їх заявою, Євген, знаходячись на території Росії вісім років тому,нібито скоїв кримінальне порушення. Наразі Італійська сторона вивчає запит поданий із Росії. Деталі справи наразі не розголошуються, але відомо що Євгена звинувачують у фінансових порушеннях, які він начебто скоїв на території РФ. Чому його затримали саме зараз та чому досі немає конкретних документів щодо цієї справи невідомо»,– розповіла

18 грудня режисер не прибув до Львова на свій запланований інтенсив з акторської майстерності.

Також відомо, що Лавренчук отримує підтримку зі сторони Консульства України в Італії та адвоката, який намагається запобігти екстрадиції Євгена до Росії. Нагадаємо, Євген Лавренчук підтримував Україну навіть працюючи в Росії і покинув РФ з політичних причин, коли почалася російсько-українська війна.

Маріанна Палій також вказує, що сім’я і близьке оточення Євгена дали дозвіл на публічне розголошення справи, розуміючи, що кримінальна справа проти нього сфабрикована, схожа на політичне переслідування, тому вони сподіваються на підтримку ЗМІ та його колег, які зможуть вплинути на ситуацію і не допустити екстрадиції Євгена Лавренчука до країни-агресора.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прогин під московію зарахований!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні