--> Народні ворожіння на Святки та Різдво | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Народні ворожіння на Святки та Різдво

0
7
Народні ворожіння на Святки та Різдво
Ворожіння та ритуали заглядання у майбутнє завжди будуть частиною народних традицій на свята. Ворожіння на Різдво та Святки відкривали нашим предкам майбутнє та задавали основні орієнтири на весь рік. Найчастіше такі ворожіння були дуже простими, але дуже точними і саме тому можна і зараз зацікавитися ворожіннями на Святки, ворожіннями на дзеркалі та картах, а також на нареченого.

Про це пише Showdream.

Народні ворожіння на Святки

Святки - це період, який охоплює 12 святкових днів від Різдва Христового до Водохреща. Прийнято вважати, що Святки в Україні розпочинаються на Різдво 7 січня, а закінчуються на Святвечір перед Водохрещем – 18 січня.

Цей період слов'яни вважали найсприятливішим для святкових ворожінь. Особливо сильними днями, в які можна гадати на святки на дзеркалі, наприклад, вважали Різдвяний, Василівський та Хрещенський вечори (6, 13 та 18 січня).

Ворожіння на святки на дзеркалі: ворожіння на нареченого

Ворожіння на дзеркалі вважають одним із найефективніших способів дізнатися про звужене прямо зараз. До того ж, це один із найпоширеніших видів ворожіння на Святках будинку.

Для ворожіння знадобиться ругле або овальне дзеркало (краще старе) та свічка. Ефективніше ворожити опівночі першого дня Святок. Аби приготуватися до ворожіння потрібно зняти всі прикраси, розпустити волосся.

Як гадати на дзеркалі

Незадовго до півночі застели стіл чистою тканиною і розмісти на тканині дзеркало, а свічку постав навпроти нього. Сядь перед ним і пильно вдивляйся у своє відображення. Рівно опівночі ти маєш побачити образ людини рівно за плечем. Передбачається, що ця людина і буде твоїм судженим. Відразу після того, як ти його побачиш - туши свічку. З духами та дзеркалами краще не заграватися.

Ворожіння на Святки на картах: ворожіння на чоловіка

Різдвяні ворожіння на картах теж вважають найефективнішими. Щоб гадати на картах на Святки тобі знадобиться нова колода на 36 карт. Прихильники теорії ефективності ворожіння на картах вважають, що чужа енергетика зношує старі карти і псує ворожіння.

Важливо:

- Не давай нікому в руки свої гадальні карти;
- не грай ними в Дурня або будь-яку іншу гру. Шануй інструмент;
- Якщо ти гадаєш комусь, людина обов'язково повинна сама зсунути частину колоди лівою рукою.

Напередодні Різдва (Сочельник), треба надіти білу нічну сорочку і покласти під свою подушку 4-х королів, і щиро попросити у них, щоби твій обранець наснився тобі сьогоднішньої ночі.

* Якщо насниться король пік, то суджений буде старшим на багато років і сильно ревнивий;

* Король хробаків, що прийшов уві сні - це багатий і молодий наречений;

* Трефовий король розповість про те, що твій чоловік буде представником силових структур;

* Бубновий король підкаже тобі тому, що під вінець тебе поведе той, кого ти любиш усім серцем уже зараз.

Цікаві гадання на Святки

Але найцікавіше у гаданнях на Святки – це твоє ставлення до майбутнього. Якщо вірити в те, що тобі відкриється правда про майбутнє - все одразу ж справдиться.

Можна використовувати найпростіший спосіб - ворожити на крижинці або снігу. Потрібно принести з вулиці шматочок льоду або снігу, дати йому час розтанути і дивитися на сміття, що опинилося у воді. Якщо там буде волосся - суджений буде багатим, паличка або тріска - значить із житлом, листок - буде пов'язаний з наукою, а якщо папірець - військовий.

Якщо ти не боїшся грати з вогнем - візьми сірникову коробку і з боків встав два сірники, назвавши їх конкретним хлопцем і дівчиною. Якщо головки сірників повернуться один до одного - значить ці двоє буду разом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні