--> Чому варто застеляти ліжко щоранку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому варто застеляти ліжко щоранку

0
0
Чому варто застеляти ліжко щоранку
Заправляти ліжко після сну варто не лише з естетичної точки зору. Для цього ритуалу є навіть наукові обґрунтування.

Про це пише 7 днів.

Для кращого сну

Американська асоціація сну провела дослідження, під час якого з’ясувалося: люди, які застеляють ліжко щодня, висипаються краще. У дослідженні брали участь 1,5 тисячі осіб. Із них не скаржилися на сон: понад 40% – прихильники затишку в домівці та 37% – любителі творчого безладу.

Експерти з Північно-західного університету у США вважають, що заправлене ліжко допомагає боротися з безсонням. Як це діє? Під час лікування розладу сну неврологи рекомендують лягати у ліжко лише для нічного відпочинку. Якщо ліжко охайно заправлене, людина не буде сідати на нього, щоб попрацювати або щось переглянути в телефоні. Згодом сформується рефлекс, що ліжко – це місце для сну.

Порядок у спальні – порядок у голові

Психологи, які займалися дослідженням взаємозв’язку між чистотою в будинку і психологічним здоров’ям виявили, що застелене ліжко – перший крок до порядку у спальні та домі. Відомо, що багато психічних проблем (наприклад, депресія) лікуються очищенням фізичного простору навколо людини. Таким чином, заправляючи ліжко, ви позбуваєтеся внутрішнього безладу.

Поліпшити своє життя

Не існує незначних звичок. Не важливо, чи медитує людина або щодня заправляє ліжко. Будь-який постійний ритуал привчає до дисципліни і самоконтролю, що позитивно впливає на «сусідні» ділянки життя: на відносини з близькими, кар’єрне зростання, добробут і інше. Недарма кажуть: хочеш змінити світ – почни із себе.

Відчувати спокій і щастя

Опитування, яке проводилося з метою дізнатися, що саме допомагає людям відчувати себе щасливими і спокійними показало, що для більшості опитаних зовнішній порядок сприяє внутрішньому відчуттю комфорту. Серед 68 тисяч людей 71% відповіли, що відчувають себе більш щасливими, якщо заправляють ліжко щодня.

Продовжити термін використання постільної білизни
Американський дослідницький інститут домоведення радить ретельно заправляти ліжко щодня. Через це зменшується кількість складок і заломів на подушках, простирадлах, ковдрі, що подовжує термін служби постільної білизни. Ця проста звичка значно заощаджує сімейний бюджет.

Однак існують і противники порядку в спальні: ентомологи і зоологи з Кембриджа стверджують, що неприбрана постіль робить нас здоровішими, оскільки запобігає розмноженню пилових кліщів. Ці «звірі» є причиною розвитку астми, алергії, хронічної закладеності носа. Комахи вважають за краще жити у вологому середовищі, яке провокує заправлене ліжко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні