Як правильно заварювати чай

2
1
Як правильно заварювати чай
Важливо знати, як правильно приготувати чай. Слід вибирати натуральний чай без ароматизаторів. Звертайте увагу на термін придатності. Чим свіжіший чай, тим більше в ньому міститься антиоксидант.

Про це пише ТСН.

Як довго заварювати чай і за якої температури

Чайні поліфеноли та ефірні олії можуть у ньому окислюватися, через що псується смак і знижується поживна цінність напою. Наполягати чай рекомендується 5-7 хвилин. Якщо для заварювання використовується чай низького ґатунку, то час заварювання необхідно збільшити вдвічі.

Температура води для заварювання залежить від чаю. Чорні сорти краще заварювати водою температурою 90 градусів. Для зеленого чаю варто використати воду температурою 80-85 градусів. Для червоного та білого чаїв рекомендована температура води становить 60-70 градусів.

Якщо при заварюванні чаю з'являється піна , це вірна ознака того, що ви правильно заварили чай. Піну слід розмішати ложечкою, щоб увійшла у відвар. А ось доливати окріп у вчорашню заварку не варто. У такому чаї практично не залишається ніяких корисних речовин. Більш того, деякі сорти чаю через час після заварювання починають виділяти токсичні речовини.

Чи можна додавати лимон та мед у чай

У чаї міститься велика кількість антиоксидантів. А лимон знижує цінність напою, оскільки зменшує кількість цих речовин. З медом пити чай можна, але мед не потрібно додавати в гарячий напій, так як губляться його корисні властивості.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чай не заварюється, а запарюється у фарфорових посудинах, які ще вкутують рушником, щоб довше зберігати тепло. чай пється гарячим і свіжим. додавати цукор, лимон, мед, варення тощо не варто, оскільки втрачається смак і аромат чаю. чай у пакетиках - це сміття, яке утворюється при обробці чаю
Відповісти
Гарячі напої шкідливі. Потрібно почекати, щоб ставали теплими. Чай все ж таки заварюється)). І заварюється абсолютно в різних посудинах. Китайці заварюють дуже різними способами. Від чашки та гайвані до глиняного чайника.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні