Семимісячній волинянці збирають гроші на найдорожчі у світі ліки, без яких вона не виживе

0
1
Семимісячній волинянці збирають гроші на найдорожчі у світі ліки, без яких вона не виживе
У семимісячної волинянки Емілії Салінської діагностували спінально-м’язову атрофію (СМА І типу), через що дівчинці потрібні найдорожчі ліки у світі, один укол яких коштує $2 300 000 доларів.

Про це пишуть Волинські Новини.

Емілія хворіє рідкісною генетичною хворобою, яку можна зупинити, якщо якнайшвидше ввести одну ін’єкцію препарату Zolgensma. Для батьків Емілії, як і для більшості українських родин, така сума є непідйомною.

Родина проживає у селі Залухів, що на Ратнівщині. Батько Роман Салінський на заробітках у Польщі, а мама доглядає за дитиною.

«У Волинській обласній лікарні сказали, що є підозра на СМА. Відправили аналізи на Америку. Ми заплатили $250 за аналіз. Дві тисячі за переліт. Через місяць і шість днів надійшов результат. Позитивний. У дитини зламаний ген SMN1», – каже мама дівчинки Любов Салінська.

Днями Емілії стало тяжче дихати та їсти через слиз, який скупчується у її організмі дуже. За допомогою спеціального апарата його доводиться відсмоктувати.

Батьки дитини виїжджають до Польщі, аби безплатно, за рахунок страховки, отримати препарати, які зупиняють розвиток хвороби у дитини. Ці препарати треба колоти пожиттєво, а в Україні такого лікування не передбачено.

Сироп «Різдіплам», який можна давати вдома для підтримки здоров’я дитини, коштує 250 тисяч гривень. Але його вистачає лише на місяць. Для того аби зібрати гроші, я стала продавати усе, що ми нажили з чоловіком упродовж двох років подружнього життя», – каже Любов.

Наразі батьки семимісячної Емілії Салінської просять допомоги у небайдужих людей.

Реквізити для допомоги:

Салінська Любов Миколаївна (мама)

5375 4141 3068 4748 «Монобанк»

5168 7554 6789 0311 «ПриватБанк»

4323 3570 2025 8972 «А-Банк»

5168 7451 1365 0045 «ПриватБанк»







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні