Чому не варто їсти і пити гаряче

0
3
Чому не варто їсти і пити гаряче
Вживання гарячих напоїв та страв може бути небезпечним для вашого здоров'я.

Про це пише Уніан.

Науковці стверджують, що у людей, які регулярно п'ють чай температурою вище 60 градусів, ризик розвитку раку стравоходу на 90% вищий у порівнянні з тими, хто не п'є гаряче.

Дослідники Американського онкологічного товариства рекомендують утримуватися від споживання гарячої їжі і напоїв, оскільки це здатне серйозно нашкодити здоров'ю.

За словами фахівців, така звичка асоціюється з розвитком раку стравоходу. Зокрема, дослідники вивчили дані понад 50 тис. осіб і виявили, що у людей, які регулярно п'ють чай температурою вище 60 градусів, ризик розвитку раку стравоходу на 90% вищий в порівнянні з тими, хто байдужий до гарячих напоїв.

При цьому, вчені зазначають, що щоб піддатися такому ризику, досить випивати близько 700 мл гарячого в день, тобто близько двох великих чашок.

"Сонячний опік може посприяти раку шкіри, куріння - раку легенів, а гаряча їжа і напої – раку стравоходу. Останні травмують ніжну слизову тканину травного органу, і з часом це може призвести до клітинних змін, утворення злоякісних клітин", - пояснили фахівці.

Вчені пояснюють, що відразу після заварювання чай зазвичай має температуру від 80 до 95 градусів. Якщо дати чаю охолонути на кілька градусів і випити тільки одну чашку, навряд чи трапиться щось небезпечне, тим більше, що такий напій навряд чи можна випити залпом. Але любителям чаю, які не обмежуються однією чашкою, вживають його в кількості більше 500 мл за день, вчені рекомендують стежити за тим, щоб температура напою не перевищувала 60 градусів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні