Чи продовжать термін дії ковід-сертифіката після третьої дози вакцинації

0
3
Чи продовжать термін дії ковід-сертифіката після третьої дози вакцинації
Після того, як окремі категорії українців отримають третю дозу щеплення проти коронавірусу, термін дії сертифікату про вакцинацію не продовжуватимуть — він, як і раніше, буде активним 365 днів з дати введення другої дози.

Про це пишуть Факти.

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, що для отримання додаткової дози вакцини необхідно звернутися до сімейного або профільного лікаря, який видасть направлення на щеплення тим препаратом, який вводили попередні два рази.

«Окремі категорії громадян зможуть отримувати додаткову дозу за 28−90 днів після другої — незалежно від того, якою вакциною вони щепилися раніше. Таким чином, імунна система зазначених категорій осіб буде більш захищена від коронавірусної хвороби», — зазначив заступник міністра.

Відомо, що додаткове щеплення показано людям після трансплантації, імуно-супресивної терапії, ВІЛ-інфікованим, онкопацієнтам та українцям старше 60-ти років, які були щеплені двома дозами CoronaVac.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні