ТОП - 6 найкращих способів приготування кави

0
2
ТОП - 6 найкращих способів приготування кави
Це найбільш популярні методи приготування ранкового напою.

Про це повідомляє Braun Shop.

Приготування кави в пуровері

Пуровером (або харіо) називають керамічну лійку V60 зі спіральними стінками, всередину якої поміщається тонкий паперовий фільтр для відсіювання осаду. Метод придуманий в Японії ще в 1908 році.

Весь процес приготування в пуровері виглядає наступним чином:

На одну порцію беруть 17 грамів кави середнього обсмаження та 240 мл води, нагрітої до температури 91-94 ° C. Зерна повинні мати середній помел (medium-fine) - як велика сіль.
Пуровер ставлять на кухоль або глечик і поміщають всередину фільтр. При даному способі посуд необхідно прогріти і одночасно змочити фільтр водою, щоб напій не набув паперового смаку.
Мелену каву насипають в фільтр, розрівнюють і трохи змочують водою (близько 20 мл). Чекають 30 секунд, а потім наливають решту води тонким струменем. Наливати слід круговими рухами, намагаючись не торкатися стінок лійки.
Коли вся кава опиниться в глечику, пуровер прибирають, а напій розливають по чашках. Цей спосіб є базовим, але ніщо не заважає поекспериментувати як з сортами кави, так і з помелом або часом приготування.

Спосіб приготування кави по-східному (в турці)

Кава по-східному - один з найдавніших способів приготування, винайдених арабами. Для його заварювання застосовується джезва (турка) - мідний або металевий посуд конусоподібної форми з ручкою. Готувати напій можна на вогні або піску. На одну порцію необхідно взяти півсклянки води та свіжообсмажену каву найдрібнішого помелу в кількості 7-10 грамів. Для приготування підійде будь-який сорт середнього або темного обсмаження, чи то арабіка, робуста або інший на ваш смак.

Готується напій таким способом:

Засипаємо каву у джезву та заливаємо холодною водою.
Ставимо посудину на повільний вогонь.
Як тільки підніметься пінка, знімаємо джезву з вогню.
Каву подають в невеликих чашечках і ставлять поруч склянку з холодною водою. При варінні важливо не доводити її до кипіння, інакше ви ризикуєте отримати підгорілий напій. Кавою по-східному не варто зловживати, оскільки в ній набагато більше кофеїну, ніж в інших видах кавових напоїв.

Френч-прес як альтернативний спосіб приготування

Для заварювання в френч-пресі підходить тільки грубий помел (coarse), так як при використанні дрібного порошку частинки зерен будуть плавати у воді. Бажано, щоб кава була легкого обсмажування - в такому випадку у вас вийде ароматний та м'який напій. На 1 літр води температурою 98 °C буде потрібно близько 60 грамів продукту.

Для приготування цим способом дотримуйтесь нашої інструкції:

Зніміть з френч-пресу кришку з поршнем.
Засипте кавовий порошок і залийте водою.
Закрийте кришку і залиште для настоювання приблизно на 4 хвилини.
Натисніть на поршень, щоб опустити фільтр та відтиснути кавову гущу.
Не знімаючи кришку, розлийте напій по чашках через спеціальний носик на френч-пресі.
Перед приготуванням цим способом бажано обдати скляну колбу гарячою водою, щоб охолодження напою було не надто швидким. Вживати готову каву необхідно відразу після заварювання, оскільки скляна посудина не може довго зберігати тепло.

Готуємо в гейзерній кавоварці

Щоб приготувати корисну та смачну каву за допомогою цього способу, необхідно використовувати середньо-дрібний помел середнього або темного обсмаження. Якщо брати дрібний помел, напій вийде гірким, при великому помелі він буде слабким та водянистим. Для заварювання краще застосовувати еспрес-суміші, які подарують чистий та збалансований смак.

Приготування виконується таким чином:

Налийте в нижню ємність моки холодну воду до необхідного рівня. Зверніть увагу, що гейзерні кавоварки можуть працювати тільки при повному завантаженні.
Вставте зверху ємність для кави та насипте шар кавового порошку. На кожні 100 мл води буде потрібно 7 грамів продукту.
Зберіть кавоварку і поставте її на повільний вогонь (або увімкніть у мережу, якщо вона електрична).
Дочекайтеся, поки напій завариться (на це піде в середньому 3-5 хвилин).
Готову каву розливають в попередньо підігріті чашки, що дозволяє зберегти її смакові якості та температуру.

Фільтрована кава, або спосіб заварювання в крапельній кавоварці

Найсмачніша кава виходить з кавового порошку грубого помелу (до 0,6 мм). Не варто застосовувати дрібний помел, оскільки для цього способу екстракції характерний тривалий контакт порошку з водою (може гірчити). Для приготування краще брати плантаційні сорти із середнім обсмаженням. В такому випадку ви заварите «елітний» напій, позбавлений гіркоти та надмірної терпкості.

Для приготування виконайте наступні дії:

Залийте в прилад холодну воду.
Насипте кавовий порошок у співвідношенні 10 столових ложок на 1 літр води.
Натисніть на кнопку для подачі води.
Кавоварка автоматично відімкнеться після проливу всієї води через каву.

Способи приготування напою в еспресо-кавоварці

Розглядаючи, який ще спосіб варто спробувати для заварювання вдома, необхідно згадати еспресо-кавоварку. У ній можна готувати напій з повним та чітким смаком, що не містить гіркуватості. Для екстракції підходять еспресо-суміші дрібного (fine) помелу середнього або сильного обсмаження. Весь процес приготування виглядає так:

Подрібніть зерна та помістіть в холдер (сухий ріжок). На 30 мл води буде потрібно 7-8 грамів кави.
Запресуйте його за допомогою темпера до отримання «кавової» таблетки.
Натисканням кнопки пролийте з приладу трохи води, вставте холдер в кавоварку.
Поставте суху чашку під фільтр та увімкніть пролив. В середньому цей спосіб приготування займає 25-30 секунд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні