Небезпека сходження лавини в Карпатах

0
-2
Небезпека сходження лавини в Карпатах
У Карпатах небезпека сходження лавини досягла третього рівня з п'яти можливих.

Про це повідомляє

Також зазначивши, що через зростання снігового покриву 4 грудня у високогір'ї Івано-Франківської області зберігатиметься значна сніголавинна небезпека. Те ж саме буде 4-5 грудня й у високогір'ї східної частини Закарпатської області.

В "Укргідрометцентрі" підкреслили, що через територію України з північного заходу на південний схід рухається холодний атмосферний фронт, що спричиняє на своєму шляху опади різної фази та зниження температури.

Сьогодні, 4 грудня, атмосферний фронт досягне південно-східного регіону — там також пройдуть дощі, подекуди з мокрим снігом. Але решта території вже перебуватиме у полі високого тиску й насолоджуватиметься погодою без опадів із сонячними проясненнями.

Саме ці процеси (спочатку мокрий сніг, який тане, утворення калюж, а потім — зниження температури до морозу) і спричиняє ожеледицю. Тож жителям заходу, півночі та центру радять бути обережними на дорогах та тротуарах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні