Півсотні волинських шахтарів-інвалідів перекрили дорогу на «Ягодин»

0
10
Півсотні волинських шахтарів-інвалідів перекрили дорогу на «Ягодин»
Представники громадської організації «Спілка шахтарів-інвалідів праці Волині» перекрили міжнародну дорогу на «Ягодин». Люди вимагають не вносити зміни до закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Про це пише Суспільне.

Акція протесту розпочалася з 11 години ранку та триватиме до 16:00. Люди ходять по пішохідному переході поблизу міжнародного пункту пропуску «Ягодин». Через кожні пів години протестувальники пропускають автомобілі та автобуси.

Правоохоронець Володимир Солоненко розповів, що на акцію прийшли більш ніж півсотні шахтарів.

Відомо, що шахтарі вийшли на акцію протесту проти прийняття законопроєктів «Проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (нова редакція) та «Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ефективності використання коштів соціального страхування».

Голова профспілкової організації шахти Нововолинська Василь Гура розповів, що після прийняття цих законів пенсіонерам не виплачуватимуть соціальних виплат, який отримують шахтарі у зв'язку з виробничими травмами та професійними захворюваннями. Натомість у таких шахтарів залишиться лише пенсія.

«Якщо до думки шахтарів-пенсіонерів не дослухаються, акції будуть масштабнішими», — каже Василь Гура.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні