--> Куди поїхати: які країни приймають українських туристів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Куди поїхати: які країни приймають українських туристів

1
2
Куди поїхати: які країни приймають українських туристів
У період карантину туристичні країни закриті для подорожей, але ще є країни, які приймуть вас залюбки.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Іспанія

Тепер перед поїздкою до цієї країни потрібно пройти повний курс вакцинації проти ковіду;

Австрія

Повністю закривається для іноземних туристів. Таке рішення було прийняте через зростання випадків захворюваності та локдауну в країні. В'їзд до країни дозволено лише у сімейних справах, для навчання, лікування та інших важливих цілей.

Ізраїль

Теж заборонив в'їзд усім, хто не є громадянами країни, періодом на 2 тижні через поширення нового штаму коронавірусу "омікрон".

Австрія

Раніше для в'їзду до Австрії потрібно було мати сертифікат про повну вакцинацію чи підтвердження про одужання. Проте з 22 листопада в країні ввели локдаун та повністю закрили країну для туристів.

Щонайменше до 3 грудня туристичні поїздки до Австрії будуть неможливими.

Бельгія

Бельгія виключила Україну з переліку країн, громадянам яких дозволено в'їзд без "поважної мети" навіть за наявності у манднівника сертифікату про вакцинацію.

Для поїздки до Бельгії необхідний сертифікат про повний курс вакцинації – у мобільному додатку "Дія". У той же час довідки у паперовому вигляді таким доказом бельгійською стороною не визнаються.

Пізніше, 10 листопада, голова українськго МЗС підтвердив, що Бельгія для наших туристів не закривається.

Кіпр

Республіка Кіпр відкрита для українських туристів із весни 2021 року.

Сьогодні для того, щоб потрапити на Кіпр, необхідно:

Вакцинованим туристам мати при в'їзді один з таких документів:

чинний сертифікат про вакцинацію міжнародного зразка;

паперове свідоцтво про вакцинацію;

паперовий сертифікат із порталу "Дія".

Невакцинованим - зробити за 72 години до в'їзду ПЛР-тест і пред'явити його негативний результат.

Після прибуття на Кіпр доведеться зробити ще один тест і перебувати на самоізоляції до отримання результату (близько доби).

Естонія

Країна також не змінила умов в'їзду для українців, попри виключення нашої країни з "зеленого списку" ЄС.

До Естонії з України дозволено в'їзд з будь-якою метою для осіб, які пройшли повний курс вакцинації (вакцини, які офіційно використовуються в Україні, зараз приймаються Естонією: Comirnaty (BioNTech/Pfizer), AztraZeneca/Vaxzevria/Covishield, Covishield, CoronaVac).

Усі громадяни третіх країн, які не входять до "зеленого списку" (Україна знаходиться у “червоному списку”), і які не пройшли повний курс вакцинації та прибувають до Естонії для роботи, навчання або на підставі спеціального дозволу, повинні за 72 години до в'їзду зробити ПЛР-тест або за 48 годин – експрес-тест на антитіла, пред'явивши довідку про негативний результат. Такі особи також підлягають 10-денній самоізоляції.

Польща

Вакциновані туристи можуть в'їжджати в країну за наявності документального підтвердження повного курсу вакцинації вакциною, зареєстрованою в ЄС — Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Covishield, Johnson&Johnson англійською або польською мовою. Підходить електронний документ в "Дії" або паперовий аналог. Або з документом про одужання від коронавірусу.

Для невакцинованих громадян передбачена 10-денна самоізоляція, яку можна скоротити, якщо зробити ПЛР-тест, але проходити тестування не раніше 7-го дня перебування в Польщі. При в'їзді в країну авіатранспортом потрібно заповнити карту місцезнаходження мандрівника.

Чехія

В'їзд до Чехії дозволений тільки щепленим громадянам України будь-якої з дозволених в ЄС вакцин:

AstraZeneca (Vaxzevria);
Moderna (Spikevax);
Pfizer BioNTech (Comirnaty);
Johnson&Johnson (Janssen);
Covishield.

Додаткових карантинних заходів немає. Потрібно тільки заповнити реєстраційну форму до в'їзду.

Іспанія

Потрібне завчасне заповнення формуляру санітарного контролю на сайті.

Для в'їзду до Іспанії буде потрібен сертифікат про повну вакцинацію. Раніше в'їзд у країну було дозволено навіть без ПЛР-тестів.

Приймаються вакцини, які схвалені:

Всесвітньою організацією охорони здоров’я (Comirnaty/BionTech/Pfizer, AstraZeneca, Covishield, Janssen, Moderna, Coronavac/Sinovac, Sinopharm),
або Європейським агентством лікарських засобів (Comirnaty/BionTech/Pfizer, Janssen, AstraZeneca/Vaxzervria, Spikevax/Moderna).

Португалія

Станом на цю мить українці можуть в'їжджати в країну за наявності одного з таких документів:

Європейського ковід-сертифіката (в паперовому або в електронному варіанті);
українського ковід-сертифіката про повний курс щеплення вакциною Janssen (COVID-19 Vaccine Janssen) або AstraZeneca (Vaxzevria) або Moderna (Spikevax) або Pfizer-BioNTech (Comirnaty);
або цифрового сертифіката про одужання (паперові сертифікати, видані українськими медичними установами, завірені печатками і штампами медичних центрів, у тому числі "жовті/зелені сертифікати", оформлені сімейним лікарем, без цифрового сертифіката в застосунку "Дія", не приймаються. Пропускають за наявності довідки з негативним результатом ПЛР-тесту, зробленого не більше ніж за 72 години до подачі документа (в будь-якій лабораторії);
або тесту на антиген, зробленого не більше ніж за 48 годин до поїздки.
Вимоги поширюються на всіх українців старші за 12 років.

Нідерланди

Зараз в'їзд до країни можливий з сертифікатом про повну вакцинацію. Вакцини, які визнають Нідерланди: Astra Zeneca (Vaxzevria); Astra Zeneca-SK Bio (Vaxzevria); Pfizer/BioNTech COVID-19 Vaccine (Comirnaty); Johnson & Johnson ((COVID-19 Vaccine) Janssen); Moderna (Spikevax); Serum Institute of India (Covishield); Sinovac (Coronavac).

Нідерланди визнають тільки сертифікати вакцинації в застосунку "Дія", а також роздруковані сертифікати з порталу "Дія". Якщо ви подорожуєте повітряним транспортом, треба заповнити декларацію про стан здоров'я і мати її при собі.

Українці, які планують поїздку до Нідерландів незалежно від типу транспорту і не мають підтвердження про вакцинацію або довідки про перенесену коронавірусну хворобу, повинні зробити ПЛР-тест максимум за 48 годин до вильоту або тест на антиген — за 24 години. Тести не потрібні дітям до 12 років.

Словаччина

Невакциновані особи реєструються на сайті й зобов'язані пройти самоізоляцію терміном 14 днів. Самоізоляцію можна припинити, отримавши негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не раніше, ніж на 5-й день. Дітям до 12 років не потрібно проходити тест.

Громадяни України, які мають сертифікат вакцинації з двома дозами (англійською, словацькою або чеською мовою) перед в'їздом реєструються на сайті і звільняються від самоізоляції. Приймаються всі вакцини, зареєстровані МОЗ України. Словаччина приймає сертифікати вакцинації у додатку "Дія", паперові сертифікати з порталу "Дія" з QR-кодом і паперові свідоцтва від сімейного лікаря.

Франція

Умови в'їзду для туристів - повний курс вакцинації одним з таких препаратів:

Pfizer/Comirnaty;
Moderna;
AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen;
Jansen/Johnson & Johnson.

Потрібно заповнити заяву про відсутність симптомів і контактів з особами, які захворіли. Невакциновані можуть в'їжджати в країну тільки в разі "термінової необхідності" і мати при собі результат ПЛР-тесту, зробленого за 72 години до в'їзду або тест на антиген, зроблений за 48 годин.

Німеччина

Перетин кордону дозволено тільки вакцинованим мандрівникам. Дійсні вакцини: BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield і Johnson & Johnson. Також необхідно оформити поліс медичного страхування на весь час перебування в країні. Решта можуть в'їхати тільки в разі невідкладної потреби, при наявності негативного тесту.

Австрія

Ще одна країна, яка зберігає чинні правила в'їзду для українців.

Для в'їзду до Австрії, як і раніше, необхідно мати сертифікат про повну вакцинацію, підтвердження про одужання (медична або офіційна довідка про те, що інфекція була подолана за останні 180 днів, або медична або офіційна довідка від лікаря із зазначенням наявності нейтралізуючих антитіл, не старше 90 днів), оформлена англійською або німецькою мовами.

Італія

Для вакцинованих осіб необхідні документи:

заповнена онлайн форма санітарного контролю Passenger Locator Form;
сертифікат про проходження повного циклу вакцинації вакциною, визнаною ЕМА (Pfizer, Johnson and Johnson, Moderna, AstraZeneca), або відповідний "зелений" сертифікат (Green Pass) європейського зразка, який підтверджує повний курс вакцинації. Італія визнає ковід-сертифікати в застосунку "Дія";
довідка про негативний результат молекулярного (ПЛР) або експрес-тесту на ковід не більше ніж за 72 години до в'їзду.
Невакциновані мандрівники можуть в'їхати до Італії при виконанні таких вимог:

заповнити онлайн-форму санітарного контролю Passenger Locator Form;
надати довідку про негативний результат молекулярного (ПЛР) або експрес-тестування не більше ніж за 72 години до в'їзду;
пройти самоізоляцію протягом 5 днів, інформуючи про це місцеві органи охорони здоров'я;
пройти повторне тестування після завершення самоізоляції.

Швейцарія

Для в'їзду в країну необхідно надати осертифікат повної вакцинації в "Діі". Дітям до 18 років, які подорожують з повністю вакцинованими дорослими, також може бути дозволений в'їзд до Швейцарії.

Вакцини, схвалені Швейцарією:

AstraZeneca (Vaxzevria, SKBio і Covishield);
Pfizer / BioNtech (Comirnaty);
Johnson & Johnson (Janssen);
Sinovac (CoronaVac);
Moderna (Spikevax);
Sinopharm (BIBP).

Невакциновані повинні мати негативний результат ПЛР-тесту (максимум за 72 години до в'їзду), або негативний результат швидкого тесту на антиген (максимум за 48 годин до в'їзду).

З 20 вересня 2021 року особи, які не були вакциновані або які одужали, мають здати через чотири-сім днів після в'їзду на територію Швейцарії своїм коштом повторний тест на ковід. Результат другого тесту потрібно повідомити у відповідне кантональне відомство охорони здоров'я за місцем перебування. Діти до 16 років звільняються від тестування.

Румунія

Приймає мандрівників з ковід-сертифікатами в додатку" дія "або з порталу"дія". Паперові міжнародні свідоцтва про вакцинацію Румунія не приймає. Перед в'їздом потрібно заповнити форму.

Визнано вакцини:

Pfizer-BioNTech (Comirnaty, tozinameran, BNT162b2);
Moderna (mRNA-1273);
AstraZeneca/COVISHIELD (ChAdOx1-S, Vaxzevria, AZD1222);
Janssen/Johnson & Johnson (Ad26.COV2.S).

Без вакцинації можна приїжджати з довідкою про перенесене захворювання в застосунку "Дія". Транзитом протягом доби, а також транзитом у виняткових випадках, підтверджених документально, на термін менше 3 днів.

Для нещеплених громадян, що в'їжджають, встановлено карантинний режим за домашньою/задекларованою адресою на 14 днів. Тривалість самоізоляції може бути скорочена з 14 до 10 днів, якщо на десятий день карантину підтверджується негативний ПЛР-тест.

Угорщина

Для в'їзду в Угорщину авіаційним транспортом потрібен український або Угорський сертифікат про вакцинацію (разом з громадянами, які мають сертифікат, також можуть без обмежень в'їжджати діти до 18 років) або негативний результат тестування методом ПЛР.

Угорщина визнає всі типи вакцин, які використовуються в Україні. Країною схвалені цифрові сертифікати з застосунку "Дія", роздруковані сертифікати з порталу "Дія", а також міжнародні свідоцтва про вакцинацію.

Єгипет

Дозволено в'їзд вакцинованим без ПЛР-тесту. Принимаются вакциныPfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac, Johnson & Johnson. Сертифікат повинен містити QR-код і не мати виправлень.

Зверніть увагу: наявність сертифіката про вакцинацію необхідно пред'явити в роздрукованому вигляді.

Підійде також ПЛР-тест англійською мовою з печаткою лабораторії або QR-кодом. Після прибуття потрібно пред'явити заповнену і роздруковану "Форму декларації про стан здоров'я". Також необхідна страховка, що покриває лікування. Віза оформляється по прибуттю і коштує 25 доларів.

Туреччина

До Туреччини діють наступні правила в'їзду: негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не більше ніж за 72 години, або негативний результат експрес-тесту на антиген за 48 годин до в'їзду.

Тест можна не здавати дітям до 12 років і вакцинованим (Туреччина приймає всі вакцини, що використовуються в Україні). Також можна пред'явити довідку про одужання за останні 6 місяців.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І привозьте звідти нові мутації вірусів
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні