--> До 30-річчя ЗС України: в обігу з'являться нові монети. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

До 30-річчя ЗС України: в обігу з'являться нові монети. ФОТО

0
5
До 30-річчя ЗС України: в обігу з'являться нові монети. ФОТО
Національний банк України вводить в обіг пам’ятні монети «Збройні Сили України» та «Сухопутні війська ЗСУ».

Про це повідомляє Армія Inform.

Вже з 1 грудня 2021 року монета «Збройні Сили України» буде в обігу. Вона присвячена українським військам, на які обороняють Україну, її суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість.

На монеті розміщено: угорі — напис УКРАЇНА (півколом), у центрі на дзеркальному тлі — емблема Збройних Сил України, ліворуч від якої — малий Державний Герб України; під емблемою: рік карбування монети — 2021 та номінал — ДЕСЯТЬ ГРИВЕНЬ (півколом); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч від емблеми ЗСУ).

Монета «Сухопутні війська ЗСУ» присвячена механізованим і танковим військам, ракетним військам та артилерії, авіації, підрозділам протиповітряної оборони, а також бригад територіальної оборони.

На аверсі монети розміщено: угорі — напис УКРАЇНА (півколом), у центрі на дзеркальному тлі — емблема сухопутних військ ЗСУ, ліворуч від якої — малий Державний Герб України, праворуч — нарукавний знак сухопутних військ ЗСУ; під емблемою: рік карбування монети — 2021 та номінал — ДЕСЯТЬ ГРИВЕНЬ (півколом); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу праворуч від емблеми сухопутних військ ЗСУ).







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні