З луцького меморіалу «Вічної Слави» просять прибрати комуністичну символіку

4
-2
З луцького меморіалу «Вічної Слави» просять прибрати комуністичну символіку
Лучани просять демонтувати комуністичну символіку на меморіалі «Вічної слав». Опираючись на Закон про декомунізацію, з такою заявою лучанин Назарій Тарнавський звернувся до Луцької міськради.

Про це пише Суспільне.

Юнак вважає, що така символіка негативно впливає на патріотичне виховання молоді. Мовляв, люди дивляться на це все і у свідомості відкладається, що це ніби нормально.

«Відповідно до ст. 4 Закону про декомунізацію твори мистецтва, які створені до набрання чинності цього закону не підлягають демонтажу, так само як поховання, які є на меморіалі», – зазначив Олександр Котис.

Начальник міського відділу охорони культурної спадщини каже, що відповідно до закону зміни в архітектурі комплексу можливі лише за погодження профільного Міністерства.

«У 2016 році відповідний запит у міністерство надіслали, згоди тоді не отримали», – розповів Олександр Котис.

Зі слів Олександра Котиса, через те, що немає однозначної думки щодо демонтажу комуністичної символіки, то скоріше за все Меморіал залишиться у теперішньому вигляді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жодна скульптура на меморіалі на визнана твором мистецтва. Окрім того на данному меморіалі немає жодного поховання, яке б відносилось до поховань жертв Другої світової війни. Меморіал влаштований на колишньому кладовищі часів Польської Республіки, яке було зруйновано у 1983-1984 роках. На даний час там знаходяться плити знищеним совєтським окупантам, яки приймали участь у ліквідації супротиву героїв України у 1953-1954 роках. Але там немає жодних реальних поховань. Слава Україні!
Відповісти
Пiдтримаю
Відповісти
Безхребетний котис профукав державне приміщення у вигляді «синагоги» незрозумілим особам. Яка, нафіг, художня цінність? За такими мірками - нацистська символіка на порядок гарніша та досконаліша за совітську. То чому нема «високохудожніх» творів нацистів в Луцьку? Збити ті молоти з серпами - і крапка! Одним - забивали українців, іншим - викошували.
Відповісти
давно пора
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні