Українців хочуть прив'язати до номерів телефону: причина

1
-7
Українців хочуть прив'язати до номерів телефону: причина
Українців, які мають банківські картки, хочуть прив'язати до телефонних номерів – так SIM-картки будуть іменними.

Про це пише MC.today.

Народний депутат України від партії «Слуга Народу» Олександр Федієнко зазначив, що такий законопроєкт допоможе захистити українців.

Наразі в Україні є два варіанти отримання мобільних послуг – контракт та передоплата. Якщо в першому випадку мобільний оператор знає все про свого клієнта, передоплата дозволяє знати оператору тільки IMEI – унікальний номер пристрою.

«Якщо ви хочете мати телефон, який надалі використовуватимете для фінансових операцій або отримання цифрових послуг, зокрема, для отримання електронно-цифрового підпису, він обов'язково повинен мати контракт з оператором мобільного зв'язку для того, щоб шахрай не зміг його вкрасти», – розповів Федієнко.

Завдяки прив'язаній SIM-картці шахраї не зможуть перевипустити картку без документів користувача, а згодом і зовсім не зможуть красти гроші з банківських карток клієнтів банку.

Також депутат каже, що не варто боятися укладати контракти. За його словами, деякі бояться, що за ними слідкуватимуть спецслужби.

«20 років тому, можливо, так і було б, але зараз ми увійшли до такої фази цифрового товариства, де спецслужбам взагалі не потрібно стежити за вашим мобільним телефоном, тому що зазвичай люди самі про себе пишуть у соцмережах», – зазначив народний депутат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розсмішив до сліз !!!!!! в США, Еуропі зламують банківські рахунки на раз.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні