«Робота в інтернеті»: жінка через вакансію втратила 25 000 гривень

0
-4
«Робота в інтернеті»: жінка через вакансію втратила 25 000 гривень
Жінка встановила на гаджеті програму, за рахунок якої шахрай заволодів понад 25 000 гривень з рахунку потерпілої.

Про це повідомляє Суспільство.

Подія трапилася у місті Шостка, що на Сумщині.

Як розповіла 52-річна жертва обману, на її мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік, який назвався представником фірми та запропонував їй інтернет заробіток, на що жінка погодилася.

За вказівками шахрая, вона встановила на своєму телефоні спеціальну програму, нібито, для роботи. До тієї програми жінка додала і власну банкувську карту, як запевнив її шахрай - для робочих потреб.

Через певний час чоловік повідомив - новий фінансовий рахунок жінки надійшло 15 000 гривень від їх партнера і ці гроші потрібно перерахувати на рахунок фірми. Потерпіла виконала вказівку, після чого її банківські картки були заблоковані.

Пізніше вона дізналася, що з її основної картки було знято майже 11 000 гривень та збільшений кредитний ліміт, який вона сприйняла за нарахування від партнера фірми. Загалом з рахунків жінки зникло понад 25 000 гривень.

У поліції за даним фактом відкрито кримінальне провадження та встановлюється особа зловмисника.

Правоохоронці закликають громадян недовіряти інформації, отриманої телефоном від невідомих людей, ким би вони не називались. Ніколи не встановлюйте жодних програм прохання незнайомих телефонних співрозмовників та не виконуйте команди на їх телефонні вимоги.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні