Як виміряти рівень радіації за допомогою телефона

1
2
Як виміряти рівень радіації за допомогою телефона
Експерт Максим Назаренко розповів, що використовуючи різні програми у смартфоні, можна виміряти електромагнітне випромінювання.

Про це пише ІнтернетUA.

Експерт каже, що зазвичай люди фіксують у своїх будинках від «30 до 100 мілітелів». Він закликав враховувати напрямок орієнтації смартфона, оскільки це впливає на свідчення.

«Для деяких додатків не вдається вгадати, як потрібно повернути смартфон, щоб за наявності прямої видимості вежі з випромінювачами стільникового зв'язку отримати максимальні або мінімальні показання», — пояснив експерт.

Чоловік зазначив, що телефон здатний виміряти значення біля різних приладів. Наприклад, мікрохвильова піч на 20 сантиметрах від смартфона може давати випромінювання до однієї десятої мілітесла. Це вдвічі більше, ніж магнітне поле Землі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так радіація має не тільки електромагнітну природу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні