В Україні знову змінять водійські посвідчення

0
7
В Україні знову змінять водійські посвідчення
На офіційному порталі МВС розповіли, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2021 року № 1007 вводяться нововведення щодо видачі посвідчення водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.

Пише Твоя Машина.

Якщо в посвідченнях водія стоятиме позначка про складання практичного іспиту на автомобілі з автоматичною коробкою передач у вигляді коду “78” у графі 12 свідоцтва, то водії зможуть керувати авто тільки з АКП, а за їх відсутності – з будь-якою трансмісією. Зміни не торкнуться тих водіїв, яким посвідчення водія булo видано раніше.

Тепер термін дії результату успішного складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС збільшили від 3 місяців до 2 років. Але не довше, ніж термін дії свідоцтва про закінчення закладу підготовки водіїв транспортних засобів. Водіям більше не потрібно надавати документи, що підтверджують навички керування під час відкриття нижчої категорії або категорії з причепом (ВЕ, В1Е, РЄ, С1Е, DE, D1E).

На посвідченні водія інформація про обмеження в керуванні транспортним засобом відображатиметься у вигляді кодів, як у країнах ЄС, а не піктограм, як раніше. Зокрема, коди будуть використовуватися для позначення медичних причин обмежень (окуляри, слухові апарати, протези кінцівок тощо); пристосувань транспортного засобу (модифікована трансмісія, пристосована педаль зчеплення, модифіковані гальмівні системи, тощо); керування транспортним засобом тільки в денні години, тільки без пасажирів, у межах міста/регіону тощо.

Також у разі одночасного відкриття двох категорій іспити складаються за вищою з них (крім категорій B1, B, BE). Зокрема, при відкритті категорій С та С1 теоретичний та практичний іспити складаються тільки за категорією С; при поверненні посвідчення водія після позбавлення права керування, за наявності в ньому декількох відкритих категорій, теоретичний та практичний іспити також складаються з вищої категорії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні