Чому потрібно спати в шкарпетках

0
-1
Чому потрібно спати в шкарпетках
Деякі вчені вважають, що добрий сон забезпечений тим, хто тримає ноги в теплі.

Про це повідомляє МЕТА.

За словами вчених, люди, які обирають спати в шкарпетках, поринають у сон швидше, ніж ті, хто спить босоніж. Утеплення ступнів викликає розширення кровоносних судин, завдяки чому виробляється тепло, а внутрішня температура тіла знижується. Такий стан дозволяє організму розслабитися та посилає сигнал "спати".

Доведено, що люди, які тепло та комфортно сплять уночі, рідше прокидаються. На ранок вони бадьоріше почуваються і можуть швидко перейти в робочий режим.

У людини завжди першими замерзають руки та ноги, вони ж і зігріваються останніми. Намагайтесь не допускати такого мікростресу організму під час сну і утепліться настільки, наскільки вам буде комфортно.

Причина №1: швидке засипання

Фахівці фонду з проблем сну зазначили, що зігрівання ніг є сигналом про те, що настав час спати. У 2007 році спеціально на цю тему було проведено дослідження. Вчені розділили учасників на дві групи: одна з них спала в шкарпетках, а інша без. В результаті виявилось, що добровольці, ноги яких перебували в теплі, засинали швидше.

Причина №2: доглянутість ніг

Після душу нанесіть перед сном зволожуючий крем або лосьйон і надягніть бавовняні шкарпетки. Результат буде помітний після першої процедури.

Причина №3: ​​яскравіші відчуття в сексі

Як би дивно це не звучало, але секс у шкарпетках здатний зробити жіночий оргазм яскравішим і потужнішим. Про це свідчать дослідження, проведені у 2005 році вченими з Нідерландів. Фахівці попросили одну групу учасниць надіти шкарпетки перед сексом, а іншу – навпаки, оголити ноги. У результаті 80% учасниць першої групи повідомили, що краще відчули досягнення оргазму, із другої групи таких жінок було лише 50%.

Причина №4: позитивний настрій

У традиційній китайській медицині прийнято вважати, що дуже корисно вдягати шкарпетки на ніч. На думку азіатських лікарів, холод витягує з тіла життєві сили, а теплі шкарпетки наповнюють позитивною енергією, покращуючи кровообіг.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні