На Волині можуть запровадити надзвичайний стан через загрозу прориву кордону мігрантами з Білорусі

2
6
На Волині можуть запровадити надзвичайний стан через загрозу прориву кордону мігрантами з Білорусі
У прикордонних регіонах України можуть запровадити певні превентивні заходи, а також надзвичайний стан, через загрозу масового прориву державного кордону мігрантами з території Республіки Білорусь. Про це йшлося під час брифінгу силових відомств у Волинській ОДА 14 листопада, пише "Конкурент".

За словами міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, під час розширеної наради силовиків спільно з представниками органів державної влади та місцевого самоврядування у Луцьку вдалося напрацювати план дій у разі можливого масового прориву кордонну з території Республіки Білорусь. Не виключено, що в прикордонних областях впровадять надзвичайний стан.

Проте глава СБУ Іван Баканов зазначив, що наразі мігранти не мають наміру рухатися в Україну.

"Хочу всіх заспокоїти, що планів біженців щодо пересування на територію України ми не фіксуємо. Разом з тим ми готуємося до будь-яких сценаріїв", – заявив голова СБУ Іван Баканов.

Також правоохоронці попередили громадян України про кримінальну відповідальність за незаконне сприяння іноземним громадянам у перетині державного кордону України. Під час брифінгу глави силових відомств наголосили, що в цьому випадку йдеться про національну безпеку і оборону України. Тож відповідальність за такі злочини буде суворою. Наразі розвідка володіє інформацією про осіб, які мають намір таким чином заробляти гроші.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На сході де іде війна не ввели "надзвичайний стан", а тут на мирній Волині хочуть ввести. Краще на кордон підтягніть війська і техніку.. Водомети наприклад.
Відповісти
В Ковелі тюрму ще не продали?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні