--> Взуття, яке викликає біль у спині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Взуття, яке викликає біль у спині

0
-5
Взуття, яке викликає біль у спині
Біль у спині – поширене явище. За даними ВООЗ, близько 80% населення світу страждає на хвороби опорно-рухового апарату. Однак є способи знизити інтенсивність болю у спині. Деколи для цього достатньо змінити взуття.

Про це пишуть Новини Ю.

Високі підбори

Високі підбори – основна причина болю у спині, але їх часто вважають виключно жіночою проблемою. Але, за словами фахівців клініки Long Island Spine Specialist, США, чоловіки, які носять взуття з каблуком у 2,5-5 см, наприклад, грубі високі черевики теж можуть зіткнутися з сильним болем у спині.

Американська остеопатична асоціація (AOA) зазначає, що носіння підборів зміщує центр тяжіння вперед, що призводить до мимовільного вигинання спини. В результаті хребет перебуває у неприродному положенні. М’язи стопи з’єднуються з литковими м’язами та підколінними сухожиллями, які з’єднуються з тазом та спиною. Якщо вашій п’яті некомфортно, некомфортно буде спині.

Взуття на плоскій підошві

Взуття на плоскій підошві здається логічним рішенням, але тут все не так просто. Зовсім плоска підошва не забезпечує достатньої підтримки склепіння стопи, що викликає додаткове навантаження на ноги, а значить і на спину. Відсутність гарної устілки та підтримки склепіння стопи також призводить до надмірного розтягування зв’язок та сухожилля.

Шльопанці

За даними журналу Prevention, шльопанці – ще один небезпечний вид взуття. Щоб зручно їх утримувати, доводиться стискати пальці ніг. Для компенсації цього руху змінюється положення стегон та спини.

В результаті крок стає коротшим і менш природним. Крім того, шльопанці не підтримують склепіння стопи, що провокує проблеми, вже описані для плоского взуття.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні