Волинcькі силовики готуються до можливого штурму кордону

1
5
Волинcькі силовики готуються до можливого штурму кордону
Поблизу українсько-білоруського та українсько-польського кордонів розгорнувся тимчасовий табір спецпризначенців. Прибули комендатура швидкого реагування прикордонників зі Львівщини, нацгвардійці та поліція.

Про це повідомляє 12 канал.

Всі разом відпрацьовують силовий відбій від ймовірної навали мігрантів. Непроста ситуація польсько-білоруського кордону змусила насторожитися й українців.

Для перевірки державного кордону на межі з Білоруссю та наскільки він захищений до Волині прибули Очільник МВС Денис Монастирський та голова Держприкордонслужби Сергій Дайнеко.

"Поки що Україні міграційна криза не загрожує і ситуація у нас цілком контрольована", – розповідає міністр.

Попри те, охорону державного кордону посилюють. Його загальна протяжність понад тисяча кілометрів і на підмогу прикордонникам виділили майже 9 тисяч силовиків. Визначено найнебезпечніші місця, звідки можуть ринути в Україну мігранти, тому там споруджують додатковий захист.

"Окрім того, постійно ведуться перемовини з поляками, аби максимально контролювати ситуацію", - розповідає очільник прикордонної служби.

Наразі відомо, що на кордоні Білорусі більше 5 тисяч мігрантів, які намагаються нелегально потрапити до Польщі. А кордон України та “гарячу” точку штурму польського кордону розділяє близько 300 кілометрів. Тож резервні військові постійно відпрацьовуватимуть усі можливі сценарії штурму кордону, аби не шкодити здоров’ю біженців.

Області, які межують з білоруським кордоном зараз під посиленою охороною. Українцям радять не панікувати і почуватися у безпеці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка безпека якщо кордон дірявий. Та ще й щойно Данілов сказав що вогонь відкривати при прориві кордону не будуть. Ми вже це десь проходили кілька років назад..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні