--> Українці масово купують неефективні ліки, зокрема від коронавірусу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українці масово купують неефективні ліки, зокрема від коронавірусу

1
0
Українці масово купують неефективні ліки, зокрема від коронавірусу
Українці дедалі частіше надають перевагу неефективним лікарським засобам. Про це свідчить аналіз ринку споживання лікарських засобів за 2018, 2019 та 2020 роки, - повідомляє центр громадського здоров’я України.

Отже, 4 з 10 придбаних найпопулярніших препаратів — неефективні та відсутні у сучасних стандартах лікування. Чверть коштів українці витрачають на препарати, які не мають достатніх доказів безпеки та ефективності. Серед них: біологічно-активні добавки (БАДи), гомеопатичні засоби, рослинні препарати та деякі популярні лікарські засоби.

Наприклад, минулого року українці витратили понад 13,7 млрд гривень на препарати, ефективність та безпека яких не доведена або сумнівна.

В інструкціях до застосування таких «ліків» може міститися хибна інформація про їхні лікувальні властивості, маніпулятивні твердження та щире зізнання у відсутності проведення якісних досліджень.

У звіті також повідомляють і про препарати, які не були включені до протоколу "Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)", але завдяки агресивній фармацевтичній рекламі просувалися, як засоби лікування та профілактики COVID-19.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де контролюючі органи , чому допускають до продажу оту "бадягу"?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні