У Луцькій громаді розширять сміттєвий полігон, та рекультивують старі ділянки

1
0
У Луцькій громаді розширять сміттєвий полігон, та рекультивують старі ділянки
У Луцькій громаді розробили проєкт, який передбачає рекультивацію та закриття існуючої ділянки сміттєвого полігону, а також облаштування нових ділянок, збудованих з урахуванням усіх чинних будівельних та екологічних норм. Про це повідомляють на сайті міськради.

У Луцьку провели громадські обговорення стосовно детального плану території у районі полігону твердих побутових відходів Луцької міської територіальної громади.

Директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніамін Туз розповів, що ситуація на сміттєвому полігоні поблизу села Брище погіршується, а особливо — після приєднання до міста нових територіальних громад. У зв’язку з цим вирішили розробити детальний план території полігону, для пошуку можливостей його розширення і ревіталізації.

Представлений проєкт передбачає рекультивацію та закриття існуючої ділянки сміттєвого полігону, а також облаштування нових ділянок, збудованих з урахуванням усіх чинних будівельних та екологічних норм.

При побудові сміттєвого полігону буде вирито котлован, стінки та дно якого буде покрито спеціалізованим захисним екраном, що попередить потрапляння небезпечних речовин у ґрунтові та поверхневі води. Проєкт також передбачає необхідні очисні споруди, очищення технічної водойми, дегазацію полігону та безліч інших технічних нюансів.

Ну, а рекультивація старого, діючого наразі, сміттєвого полігону передбачає земляний насип та зелені насадження, що перетворять купу сміття на лісовий пагорб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який новий полігон? Скільки можна нести і підтримувати цю маячню? Потрібно зробити все можливе і навіть більше для побудови повноцінного сміттєпереробного заводу. Потрібно придушити цю сміттєву мафію, яка заради своїх прибутків, тримає місто в сміттєвих заручниках.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні