Волинянин втратив руку через травму на роботі: йому виплатили компенсацію

0
0
Волинянин втратив руку через травму на роботі: йому виплатили компенсацію
Управління Держпраці у Волинській області отримало звернення Сергій (ім’я змінено), який травмувався під час роботи на деревообробному верстаті. Внаслідок отриманої травми чоловіку ампутували руку. Про це повідомляє держслужба України з питань праці.

Того дня працівник виконував роботи за дорученням підприємця. Внаслідок нещасного випадку, чоловікові ампутували руку. Для розслідування нещасного випадку створили комісію.

Також інспектори Держпраці провели позапланову перевірку, під час якої підприємець зізнався, що допустив Сергія до роботи без укладеного трудового договору. Відсутній був і наказ на прийняття на роботу та повідомлення до ДПС.

Окремо було перевірено ряд питань, які стосуються охорони праці, й встановлено, що на деревообробному верстаті, на якому стався нещасний випадок, відсутнє захисне огородження рухомих частин.

Було внесено припис, роботодавця зобов’язано усунути виявлені порушення.

Таким чином, Сергій відстояв свої трудові права та отримав передбачені законодавством кошти.

Фото - ілюстративне.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні