Бердянськ онлайн: ТОП-10 локацій курорту, які можна побачити через веб-камери

0
1
Бердянськ онлайн: ТОП-10 локацій курорту, які можна побачити через веб-камери
Бердянськ незмінно входить до трійки найпопулярніших курортів Азовського моря. Щоліта він приймає сотні тисяч відпочивальників, які обирають його за тепле море з комфортною глибиною, просторі піщані пляжі, різноманітність розваг та широкі можливості для оздоровлення. При цьому із закінченням курортного сезону своєї привабливості для туристів Бердянськ не втрачає: тут безліч цікавих місць і пам'яток, відвідувати які можна цілий рік. Для цього на курорті встановлено понад 20 веб-камер. Про це повідомляє rbc.ua.

1. Приморська площа

Розташована навпроти центрального пляжу та морського порту, Приморська площа є одним із найвідоміших та відвідуваних місць Бердянська. Це туристичний об’єкт міста, де незалежно від сезону вирує життя. Сюди приходять, щоб на власні очі побачити оригінальні пам'ятники, що прославили Бердянськ — Бичку-годувальнику, Сантехніку, Хлопчику-рибалці, — доторкнутися до підкови «На щастя», загадати потаємне, сидячи в «Кріслі бажань», і звірити час з величезним сонячним годинником.

У сквері на площі знаходиться інсталяція "Я ♥ Бердянськ", яка стала популярною серед гостей міста фотозоною. Поруч із нею сяє вогнями луна-парк із десятками атракціонів, стоять кіоски із солодкою ватою, морозивом, хот-догами та напоями, сувенірні лавки та літні майданчики навколишніх кафе. А між усім цим грають вуличні музиканти, малюють та продають картини художники, позують живі статуї.

У Бердянську працює кілька веб-камер, які відкривають краєвиди на саму Приморську площу та її околиці.



2. Ротонда

На ділянці набережної, що примикає до Приморської площі, є ще одна відома пам'ятка міста — ротонда. Це кругла альтанка з вісьма білими колонами, увінчана позолоченим куполом з написом «Бердянськ», яка ніби нависає над пляжем. Сюди приходять, щоб милуватися панорамами порту та морськими пейзажами, освітленими променями західного сонця, та робити романтичні фото.

Найкращий вид на ротонду відкриває одна з нових веб-камер, встановлених на Приморській площі. Її об'єктив також охоплює концертну сцену, що стоїть неподалік, розташований за нею причал, біля якого в сезон швартуються прогулянкові кораблі, і частково сходи, що ведуть на центральний міський пляж.



3. Колесо огляду

Ще один знаковий і відомий об'єкт Бердянська - величезне колесо огляду, яке знаходиться поруч із Приморською площею. Висотою 50 метрів, воно є одним із найвищих атракціонів такого типу в Україні. У бердянського колеса огляду 36 кабінок місткістю шість чоловік кожна. У сезон до нього щовечора вишиковується величезна черга з охочих помилуватися панорамними видами міста, Бердянської коси та затоки з висоти пташиного польоту.



4. Верхній Бердянський маяк

В Бердянську два маякиНижній та Верхній. Вони схожі червоно-білим розфарбуванням, але другий, завдяки розташуванню на одній з найвищих точок міста в районі АЗМОЛ, більш помітний і відомий. Його збудували в другій половині минулого століття поруч зі старим маяком, спорудженим за 100 років до нього, який згодом перестав виконувати свої функції. Тепер орієнтиром для суден, що прямують до Бердянського порту, служить 32-метрова смугаста вежа з високою дальністю світла.

А старий маяк із розташованим поряд будинком наглядача, який тепер стоїть на території дитячого садка, незважаючи на історичну цінність, продовжує руйнуватися. Ідея активістів відкрити тут музей поки не знаходить відгуку місцевої влади.



Помилуватися смугастою маячною вежею, що височить над містом, можна за допомогою встановленої в цьому районі веб-камери, в об'єктив якої також потрапляє оглядовий майданчик на пагорбі, панорама Бердянської затоки та мікрорайон Лиски.

5. Морський порт

Морський торгівельний порт, з якого в 1827 році і почалася історія Бердянська, - один із найпримітніших об'єктів, що формують міський ландшафт. Колись сюди заходили пасажирські судна, але сьогодні він обслуговує лише вантажні перевезення. Тим не менш, велетенські і в той же час витончені портові крани, причальні лінії з терміналами і кораблі, які цілодобово заходять в акваторію порту, залишаються невід'ємною частиною морської романтики, роблячи упізнаваними пейзажі Бердянської затоки.



Розглянути структуру морського порту та поспостерігати за його роботою можна за допомогою онлайн-трансляції, яку забезпечує суперсучасна поворотна веб-камера з потужним зум-об'єктивом, встановлена у нагірній частині Бердянська, в районі АЗМОЛ.

6. Площа Єдності

Площа Єдності, ка знаходиться перед будівлею бердянського виконкому, — ще одна варта уваги локація курорту. Центром її архітектурного ансамблю є монументальна пам'ятка членам Першої бердянської ради, неподалік якої знаходиться відлитий у бронзі міський герб, вмонтований у гранітну основу.



На площі розбитий сквер з акуратними алеями, вимощеними тротуарною плиткою, в обрамленні дерев і квіткових клумб. Це дуже зелене і, незважаючи на розташування в діловому центрі, відносно тихе місце, де приємно відпочивати від літньої спеки та курортної метушні. Поруч із площею Єдності знаходиться парк ім. лейтенанта Шмідта з пам'ятником Остапу Бендеру, міський палац культури та висотна будівля готелю «Бердянськ».

Спостерігати, як площа змінює свій вигляд від сезону до сезону, можна за допомогою цілорічної онлайн-трансляції зі встановленої веб-камери.

7. Сквер Пушкіна

Сквер Пушкіна – ще одна зелена зона Бердянська, облюбована не лише місцевими жителями, а й гостями міста. Він був закладений майже сто років тому на місці колишнього рибного ринку і називався Піонерським, але після того, як у 70-х роках сюди перенесли пам'ятник Пушкіну, який раніше стояв у сусідньому парку ім. лейтенанта Шмідта, сквер перейменували на честь великого поета. А на початку 2000-х тут встановили великий фонтан.



Сквер має форму трикутника, густо засадженого каштанами, акаціями, тополями та іншими деревами та кущами, в тіні яких влітку добре переноситься південна спека. Між ними пролягають алейки, вздовж яких встановлені крамнички. Побачити сквер Пушкіна, не приїжджаючи до Бердянська, можна завдяки онлайн-мовленню з веб-камери, яка закріплена на будівлі міського загсу.

8. Третій пляж

Один із найпопулярніших міських пляжів Бердянська. Знаходиться в районі Слобідка, на відстані близько 2 км від морського порту, що робить його чистішим у порівнянні з іншими пляжами в межах міста. Третій пляж – це широка смуга золотистого піску з основним набором зручностей: тіньовими навісами, роздягальнями, пунктом прокату сонцезахисних парасольок і шезлонгів, туалетом.

Тут доступний повний список пляжних розваг: дитячі надувні гірки, катання на «банані», «таблетці», водяному мотоциклі, катамарані. Поруч знаходиться дитячий майданчик з атракціонами, кіоски зі снеками, морозивом та прохолодними напоями, магазин, точки громадського харчування, безкоштовна автостоянка та зупинка громадського транспорту.



Оцінити інфраструктуру Третього пляжу та кількість відпочивальників у різні періоди курортного сезону можна завдяки безперервній онлайн-трансляції з веб-камери, яка встановлена на третьому поверсі одного з готельних комплексів по сусідству.

9. Бердянська затока

Бердянська затока, розташована в північній частині Азовського моря, сформована двома косами — Обитічною та Бердянською. Саме до неї звернено більшість міських пляжів курорту, а також частина пляжів на косі. Мілководна, яка швидко прогрівається, з рівним берегом і майже завжди спокійна, вона забезпечує ідеальні умови для відпочинку. Крім Бердянська, що лежить у вершині затоки, на її узбережжі знаходиться ще один відомий азовський курорт - Приморськ - і кілька дрібних селищ.

У далекій східній частині затоки, ближче до Бердянської коси, розташовуються два заповідні острови з дикою природою — Великий та Малий Дзендзик, які входять до складу Приазовського національного природного парку.



Милуватися панорамами Бердянської затоки у будь-який час доби та року дозволяє добра половина веб-камер курорту. Найнеймовірніші види відкриваються на світанку та заході сонця.

10. Пляжі на Бердянській косі

Справедливо вважається, що найкращі пляжі Бердянська — на косі. Вони чистіші і просторіші в порівнянні з міськими, вкриті дрібним світлим піском. Більшість знаходяться з боку моря, і лише деякі – на березі затоки. Найкращою інфраструктурою можуть похвалитися пляжі на Близькій та Середній косі: практично всі обладнані навісами, кабінками для перевдягання, мають рятувальний пункт та пункти прокату парасольок, шезлонгів та іншого пляжного інвентарю.



Пляжі на косі навіть у розпал сезону не бувають такими переповненими як міські. А на Дальній косі взагалі можна зустріти безлюдні ділянки, куди вибираються в основному цінителі тихого, усамітненого відпочинку. Як і в самому Бердянську, на косі встановлено чимало веб-камер, які ведуть мовлення з місцевих пляжів, найпопулярніші серед яких «Солом'яний пляж» на Ближній косі та пляж «Сонячний» на Середній.

Всі описані вище трансляції доступні за цим посиланням.

Відзначимо також, що веб-камери Бердянська ведуть трансляції безперервно в режимі реального часу, передаючи відеопотік у високій якості та в більшості випадків із підтримкою звуку. Вони не лише допомагають готуватися до літньої відпустки в Бердянську, а й відкривають його з нового боку — не лише як морський курорт, а й як цікавий напрямок для пізнавального туризму, привабливий у будь-яку пору року, а не лише влітку.

Нагадаємо, що раніше експерти порівняли між собою Генічеськ та Арабатську Стрілку.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні