Українських туристів не випускають з Туреччини через смерть члена їхньої групи

0
2
Українських туристів не випускають з Туреччини через смерть члена їхньої групи
Українські туристи уже три тижні не можуть потрапити додому з Туреччини після самогубства одного з учасників їхньої групи. Наразі триває розслідування. Про це у Facebook розповіла туристка Ірина Громико, яка входить до складу цієї групи, пише ТСН.

Українці у середині жовтня прилетіли до Туреччини, та вирушили в похід Лікійською стежкою. Проте вони вимушені і досі залишатися в країні через загибель учасника їхньої групи.

"15 жовтня збірна група українських туристів (Рівне, Київ, Запоріжжя) прилетіла до Туреччини та відправилася в похід по Лікійці. 17 жовтня один з членів групи вчинив суїцид", — пише жінка.

За її словами, після самогубства туриста членів групи почали допитувати. Пізніше сімом українцям суд заборонив залишати Туреччину до завершення судово-медичної експертизи.

"Завтра минає три тижні з дня трагедії. Ми не змогли вилетіти за своїми квитками, бо стоїть id-заборона. Коли будуть результати експертизи — невідомо", — зазначає українка.

Українські туристи змушені орендувати дешеве житло, та економити, адже у них закінчуються гроші.

"Українське консульство на наші запити та прохання допомогти відповідає, що "в цьому випадку допомога не передбачена законодавством" та на прохання робити запити, кажуть, що не можуть впливати на дії турецької сторони", — розповіла Громико.

За повідомленням консул України в Анталії Еміра Рустамова, заборону на виїзд із Туреччини групи туристів з України буде знято після проведення слідчих дій та експертиз.

"Основна, але не єдина, версія слідства – самогубство. За інформацією від правоохоронних органів Туреччини, згадана заборона буде знята після проведення необхідних слідчих дій та експертиз. У зв'язку з цим консульство відповідно поінформувало керівника групи. Для пришвидшення процесу туристам було рекомендовано звернутися до послуг адвоката та запропоновано контакти адвокатів, які мають значний досвід допомоги громадянам України", — зазначив пан Рустамов.

За його словами, керівник групи відповів, що вони самостійно контролюють процес з прокуратурою і адвокат їм не потрібен.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні