--> Які напої пришвидшують старіння: результати дослідження | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Які напої пришвидшують старіння: результати дослідження

1
4
Які напої пришвидшують старіння: результати дослідження
За інформацією деяких косметологів, темні кола під очима частково з'являються через вживання алкоголю. Саме ці напої вважають головними причинами передчасного старіння. Проте нове європейське дослідження виявило інші напої, що можуть становити загрозу для молодості вашої шкіри та організму загалом. Про це пише ТСН.

Дослідження оприлюднила група медиків з Туреччини та Іспанії у Current Nutrition Reports.

Вони визнали, що хоча в середньому люди, як правило, живуть довше, ніж у минулі століття, дані свідчать про те, що це не означає, що всі ми повністю здорові до кінця свого життя. Звичайно, одним з основних факторів, що впливають на старіння та самопочуття, є харчування людини.

За інформацією вчених на здоров’я та довголіття впливають напої із цукром. Саме їх вживання призводить до поганих наслідків для здоров'я людей, включаючи ризик серцево-судинних захворювань, діабету та раку.

Підсолоджені цукром напої асоціюються з окислювальним стресом та хронічним запаленням (що може спричинити захворювання), інсулінорезистентністю (що часто призводить до діабету) та порушенням мікробіоти кишківника. Ці процеси впливають на загальний фізичний стан, включаючи настрій та психологічне здоров’я.

За інформацією медиків, заміна підсолоджених цукром напоїв більш здоровими може бути розумним варіантом для зменшення тягаря хронічних захворювань у людей, що старіють, і навіть для продовження життя та збереження здоров'я.

Вчені довели, що для формування та закріплення нової звички необхідно витратити 21 день. Однак не все так однозначно. Наука досі не знайшла остаточної відповіді на запитання, скільки ж часу потрібно для формування звички. Тому все індивідуально і залежить від складності самої звички. Розуміємо, що тим, хто звик до солодких напоїв, перейти на воду та чай за один день буде важко. Але спробувати варто.

Краще придбайте смачний якісний напій. Наприклад, чай, який корисний для здоров’я. Вживання цього напою може захистити вас від каменів у нирках, допоможе спалити жир.

Фруктовий, овочевий чи ягідний сік, вичавлений власноруч без додавання цукру - вдала альтернатива сніданку чи полуденку. Щодо пропорцій і правил вживання у вашому індивідуальному випадку, радимо проконсультуватися із дієтологом чи сімейним лікарем. Але, повірте, воно цього варте.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пийте гарбузовий сік. Будете завжди молоді і хрен буде стояти, як Дід Мороз.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні