Соціологи назвали партії, що мають шанс пройти до парламенту: результати опитування

2
-6
Соціологи назвали партії, що мають шанс пройти до парламенту: результати опитування
Київський міжнародний інститут соціології протягом 20-25 жовтня проводив всеукраїнське опитування серед громадян. Загалом було опитано 2028 респондентів зі 103 населених пунктів усіх регіонів України. Про це повідомляють на сайті інституту.

Загалом похибка вибірки не перевищує 3,3%. Раніше аналогічне опитування проводили у червні та липні-серпні. І ось оприлюднили результати третього опитування.

Отже, якби вибори до парламенту відбувалися наприкінці жовтня, до Верховної Ради пройшло б п'ять партій. Найбільшу підтримку отримали б партії «Слуга народу» (18,3% серед тих, хто визначився з вибором), «ОПЗЖ» (17%), «Батьківщина» (15,4%), «ЄС» (15,1%) (різниця всіх чотирьох партій у межах статистичної похибки). Понад 5% має також партія «Сила і честь» (5,6%). Трохи менше прохідного бар'єра мають партія Д. Разумкова (4,5%) і Радикальна партія (4,5%).

Загалом 71,1% українців вважають, що справи в країні рухаються в неправильному напрямку. Також діяльність Президента Володимира Зеленського схвалюють 28,2% респондентів, не схвалюють – 56,9% (у липні – 29,3% і 56,1%); 43,4% респондентів підтримують проведення дострокових президентських виборів, 47,3% – дострокових парламентських виборів.

Якби вибори відбувалися в кінці жовтня, до Верховної Ради пройшли б (подолали б 5% прохідний бар’єр) п’ять політичних сил: «Слуга народу», «ОПЗЖ», «Батьківщина», «ЄС», «Сила і честь». Також близькі до 5% прохідного бар'єра партія Д. Разумкова і Радикальна партія.



Найбільшу підтримку отримали одразу чотири партії, чий рейтинг відрізняється в межах похибки: «Слуга народу» (11,2% серед усіх респондентів і 18,3% серед тих, хто визначився з вибором), «ОПЗЖ» (відповідно, 10,4% і 17%), «Батьківщина» (9,4% і 15,4%) та «ЄС» (9,2% і 15,1%). Формально, різниця в підтримці цих політичних сил – у межах статистичної похибки, тому вони «ділять» з приблизно однаковою підтримкою перше місце.

Далі йде партія «Сила і честь» (3,4% і 5,6%). Формально набирають менше прохідного бар'єра, але близькі до проходження партія Д. Разумкова (2,8% і 4,5%) та Радикальна партія (2,8% і 4,5%). Підтримка «Української стратегії Гройсмана» становить, відповідно, 2,2% і 3,6%.

У порівнянні з липнем рейтинг топ-партій істотно не змінився, тобто всі зафіксовані коливання – у межах статистичної похибки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ого, опитали дві тисячі людей і вважають що це думка виборців усієї України! Та ще й прокремлівську ворожу партійку на друге місце поставили.. Це називається МАНІПУЛЯЦІЯ!!!
Відповісти
Партія Шарія пройде.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні