На Волині у 55 кухарів закладів освіти виявили золотистий стафілокок

0
1
На Волині у 55 кухарів закладів освіти виявили золотистий стафілокок
На Волині тривають раптові лабораторні обстеження працівників харчоблоків, закладів шкільної та позашкільної освіти Волинської області на наявність носійства патогенного стафілокока. Станом на 29 жовтня у 55 працівників харчоблоків виявили золотистий стафілокок. Про це повідомляє ДУ "Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

Під час моніторингу продовжують обстежувати працівників харчоблоків освітніх закладів, та уже відібрали зразки для дослідження у 625 працівників харчоблоків у 184 освітніх закладів. Зокрема, обстежили персонал у 84 харчоблоках шкіл, у 91 харчоблоці дошкільних закладів та 9 будинках інтернатного типу.

Було виявлено 55 носіїв патогенного стафілокока, у 30 працівників харчоблоків дошкільних закладів, у 20 працівників загальноосвітніх закладів та у 5 працівників інтернату. За результатами досліджень поінформовано відповідні територіальні органи Держпродспоживслужби, направлені листи до відділів освіти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні