Відпочинок у Туреччині: коли та чому туди їхати не варто

0
2
Відпочинок у Туреччині: коли та чому туди їхати не варто
Курорти Туреччини є одними з найпопулярніших серед українців. Туди подорожують майже круглий рік. Однак є періоди, коли відпочивати там не варто.

Про це пишуть Новини LIVE.

Саме взимку у Туреччині можна приділити увагу різним пам’яткам, а також відвідати гірськолижні курорти. Ось тільки Новий рік там не святкують, тому метушні з подарунками та накритими святковими столами очікувати не варто.

Низький сезон

З листопада по квітень у Туреччині триває «низький» сезон. Якщо ж ви вирішите відвідати країну під час нього, то краще запасатися теплим одягом. Серед переваг цього періоду - маленька кількість туристів та низькі ціни на проживання.

Найспекотніший час

Більшість людей приїздить у Туреччину саме за теплою погодою, однак є туристи, які не можуть нормально переносити справжню спеку. Наприкінці липня та весь серпень повітря в країні може прогріватися до +40 градусів та більше. Так, можна досхочу насолоджуватися сонцем. Але є ризики для тих, хто погано себе почуває в таких умовах.

Зокрема, при сильній спеці можна отримати опіки шкіри. Крім того, на екскурсії також їхати у цей період не варто, адже ваша увага буде дещо розсіяною. Також не рекомендується їхати у липні-серпні з маленькими дітьми.

Високий та оксамитовий сезони

Це - сезони, які вважаються найкращими для туризму. «Високий» починається з кінця весни, а «оксамитовий» - з початку осені. Так, під час них можна досхочу насолоджуватися сонцем, фруктами, а в «оксамитовий» можна ще й спокійно приділяти увагу різним пам’яткам та культурі.

Однак у ці сезони ціни на відпочинок у Туреччині сягають максимуму, а готелі повністю забиті людьми. Тому, якщо ви не хочете знаходитися серед натовпу туристів та намагаєтеся зекономити, то краще обрати інший час.

Відпочивати на курортах Туреччині краще за все у травні-червні, а також у вересні-жовтні. Тоді можна розраховувати на більш-менш сприятливу вартість, а також на комфортні умови.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні