Дизель чи бензин: який двигун кращий

1
5
Дизель чи бензин: який двигун кращий
Перш ніж купувати автомобіль, майбутній власник повинен визначити, який двигун для нього буде кращим – бензиновий чи дизельний.

Про це пише UaMotors.

Ремонтопридатність та основні вимоги

Насправді вдалося з’ясувати, що дизельні двигуни надійніші. У них набагато більше вимог до якості палива, що позитивно позначається на терміні, протягом якого експлуатуються багато вузлів і механізмів.

У той же час у дизельного двигуна спостерігається істотний недолік, що полягає у досить складному пристрої. У зв’язку з цим всі ремонтні роботи можуть проводити лише в спеціалізованих автосервісах, а ціни на комплектуючі будуть досить високими.

Водії, які віддають перевагу дизелю, також виділяють особливість експлуатації авто в зимовий період. Коли температурний режим опускається нижче -15 градусів, можна використовувати лише зимовий вид палива. «Літній» варіант за таких умов починає густіти, поступово перетворюючись на желе. Також можуть виникати складності із запуском мотора у сильні морози.

Вплив двигуна на комфорт

Якщо порівнювати вагу дизельних та бензинових автомобілів, можна з’ясувати, що перший варіант важчий, через що розподіл ваги йде за певною схемою. Водіям-початківцям необхідно бути готовими до того, що дизельне авто менш маневрене.

Рівень шуму

Дизельний мотор більш галасливий, але цей недолік може бути згладжений наявністю якісної шумоізоляції в автомобілі. Однак власникам автомобілів “подешевше” потрібно бути готовим до того, що зайвий шум буде спостерігатися при кожній експлуатації.

Якщо говорити про вартість, можна відзначити, що вартість бензинових машин є нижчою. Це стосується і технічного обслуговування, оскільки ремонтні роботи, і необхідні запчастини доступні за низькими цінами.


Переваги дизельного двигуна:

мінімальна витрата палива;

надійність;

наявність великого запасу ходу.

Переваги двигуна на бензині:

мінімум вимог до якості палива;

високий показник потужності та швидкості, що розвивається;

доступність обслуговування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Електричний, за ними майбутнє. А "динозаври" з внутрішнім згорянням скоро будуть на звалищі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні