--> Викликає астму: у гречці з Росії виявили сильний алерген | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Викликає астму: у гречці з Росії виявили сильний алерген

1
-3
Викликає астму: у гречці з Росії виявили сильний алерген
У гречаній крупі, яку ввозили з Російської Федерації в Україну, було виявлено найсильніший алерген – амброзію полиннолисту.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі, пишуть Українські Новини.

Зокрема, вантаж із гречкою вагою 130,78 тонн прибув на залізничну станцію «Вовчанськ». Амброзію у гречці виявили під час проведення фітосанітарного контролю. Наразі щодо нього застосовані фітосанітарні процедури.

Амброзія полинолиста – отруйна рослина з сімейства айстрових, яка шкодить сільському господарству та здоров'ю людини. Вона викликає у людей алергію, під час цвітіння у деяких спостерігається захворювання, яке називається амброзійним полінозом.

Воно проявляється сльозотечею, запаленням слизових, нападами бронхіальної астми, погіршенням зору та підвищеною температурою тіла.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так хто там когось звинувачував у "бізнесі на крові", і це при тому що у нас найкращі чорноземи. Догоспідарувалися!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні