--> Блокується телефон: у «Вайбері» розповсюджується новий фейк | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Блокується телефон: у «Вайбері» розповсюджується новий фейк

0
-6
Блокується телефон: у «Вайбері» розповсюджується новий фейк
У популярній мережі «Viber», розсилають неправдиву інформацію, пов’язану з вакцинацією, нібито це повідомлення від поліції.

Про це пише iTechua.

«Нова афера: дзвонять з телефону і просять натиснути 1, якщо зробили щеплення. А як натиснете 1, телефон відразу блокується і стає несправним», — йдеться у фейковому повідомленні.

Як зазначають в поліції , жодного дзвінка із блокуванням телефона не було зафіксовано в жодній країні, як не було і жодної заяви в поліцію. Також спростовують таку можливість і представники мобільних операторів.

«Зловмисник не має доступу до вашого смартфона під час дзвінка, що б ви не натискали. Такий доступ може бути, якщо ви, наприклад, завантажите відповідну програму, чи відкриєте файл, наприклад, з вірусом, який може надійти через месенджер», — пояснює експертка з зовнішніх зв’язків.

Українців закликають зберігати спокій та пильність. Не варто переходити за підозрілими посиланнями та поширювати їх.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні