--> Свято 25 жовтня: що категорично не можна робити, прикмети та традиції | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Свято 25 жовтня: що категорично не можна робити, прикмети та традиції

0
3
Свято 25 жовтня: що категорично не можна робити, прикмети та традиції
Православна церква 25 жовтня поминає мучеників Прова, Тараха та Андроника. У народі цей день ще називають День Ондроніка або Андрона Звіздаря.

Під час гонінь на християн трьох чоловіків схопили та привели на суд до правителя. Мучителі по черзі запитували Прова, Тараха і Андроніка про те, як їх звуть. І кожен з них давав одну й ту саму відповідь: "Я - християнин, і це ім'я для мене дорожче, ніж те, що дано батьками". Трьох мучеників піддавали новим тортурам, але на всіх допитах вони говорили, що не бояться смерті, тому що оживуть на небесах. Втративши надію відвернути християн від віри, правитель велів кинути чоловіків на поживу диким звірам, але хижаки не чіпали їх. Про це пише ТСН.

Що не можна робити у цей день


- Не займайтеся пранням.

- Не купуйте для будинку церковні свічки.

- Не вибивайте перини.

- Не можна сваритися з людьми, особливо з родичами.

- Не сваріться і женіть від себе негативні думки, які лізуть вам в голову.

- Не брешіть.

Що потрібно зробити цього дня

- Необхідно помолитися святому про здоров’я, а також, щоб ваші близькі люди жили довго. Потрібно уважно спостерігати за зірками, потім, як і наші предки ви зможете передбачати погоду, пише видання "Оdnaminyta".

Прикмети 25 жовтня

Якщо у зірок буде синій відтінок і вони дуже мерехтять, то очікуйте найближчим часом сніг.

Коли побачите, що вітер в цей день слабкий і поривчатий і до того ж не змінює свого напрямку, то очікуйте похмурої погоди. І ця погода збережеться тривалий час.

Якщо предмети, які далеко вам здається, що вони близько знаходяться, а це буває при прозорому повітрі, то чекайте дощу або снігу.

Коли вітер дме з півдня, то чекайте теплої погоди, якщо дме з півночі, то холодної. Зверніть увагу на хмари, в такому випадку вони будуть низькі.

Якщо побачите мерехтіння зірок, то погода зміниться. А коли зірки в цей день яскраво світять, то буде вітряна погода і сухий рік.

Коли побачите, що зірки падають, то буде вітер.

Якщо на небосхилі велика кількість яскравих зірок, то чекайте наступного року урожай гороху.

Якщо зірки яскраві, то буде морозна погода, коли тьмяні, то очікується відлига.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні