--> Як українцю зробити безкоштовну комп'ютерну томографію грудної клітини, - МОЗ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як українцю зробити безкоштовну комп'ютерну томографію грудної клітини, - МОЗ

0
-2
Як українцю зробити безкоштовну комп'ютерну томографію грудної клітини, - МОЗ
Лікарі призначають комп’ютерну томографію пацієнтам для визначення стану органів грудної клітини. Це робиться у випадку, коли неможливо провести ПЛР-тест на коронавірус, наявність дихальної недостатності чи існування супутніх патологій та випадки негативного ПЛР-тесту та загальний важкий стан пацієнта. Отже, як пацієнту зробити безоплатне КТ, інформує МОЗ.

Людина має звернутись до свого сімейного або лікуючого лікаря за медичною допомогою. За потреби лікар випише пацієнту е-направлення на обстеження, у якому вказується лише код послуги та інформація про заклад та лікаря, який і створив це направлення.

Далі потрібно обрати медичний заклад, який надає амбулаторну допомогу за контрактом з НСЗУ. Лікарня чи поліклініка має надавати послуги за пакетом "Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах".

Опісля потрібно зателефонувати до відповідної поліклініки та уточнити, чи має медичний заклад апарат для проведення КТ (томограф) та лікаря, який його може зробити. У випадку позитивної відповіді, пацієнт записується на обстеження та приходить у визначений час для проведення безоплатного КТ.

Якщо пацієнт перебуває на лікуванні у стаціонарі, то усі необхідні обстеження входять до відповідного пакету послуг та проводяться одразу в тій лікарні, куди його госпіталізували. Для надання відповідної допомоги лікарня має все необхідне.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні