--> Українець продав викрадені дані 178 мільйонів користувачів Facebook | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українець продав викрадені дані 178 мільйонів користувачів Facebook

0
3
Українець продав викрадені дані 178 мільйонів користувачів Facebook
Facebook подав в американський суд скаргу на українського хакера. Чоловіка звинувачують у викраденні та продажу даних 178 мільйонів користувачів соцмережі. Про це пише видання "Букви" з посиланням на Business Insider.

За даними позову, Олександр Солонченко, який відомий за ніком "Solomame", порушив правила компанії щодо "умов обслуговування" та "умов користування платформою". Вони забороняють користувачам робити будь-що протизаконне з даними, а також отримувати їх за допомогою автоматизованих засобів та відправляти до будь-якого стороннього каталогу.

Також у позові до суду північного округу Каліфорнії зазначають, що українець використовував автоматизоване програмне забезпечення для збирання ідентифікаторів користувачів та номерів телефонів приблизно 178 мільйонів користувачів. Це тривало в період з 2018 по 2019 роки.

Докази демонструють історію з продажів даних, що просочилися до форумів та вебсайтів, де користувачі купують і продають вкрадені набори даних.

На скриншоті з сайту, який надала Facebook, профіль, який нібито належить Солонченку, ненав’язливо запропонував продати зібрані дані.

"У мене також є деякі інші бази даних, списки споживачів, бази даних B2B по всьому світу, телефонні бази даних, непублічні дані Facebook (180 мільйонів для США). Будь ласка, напишіть мені свій контакт, якщо це цікаво", – пише хакер на одному з таких сайтів.

Facebook звернувся до федерального суду з проханням про розгляд справи присяжними. А також подав клопотання щодо заборони Солонченку продавати будь-які дані.

Водночас сума збитків не уточнюється.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні