--> Як адаптуватися до переведення годинників | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як адаптуватися до переведення годинників

0
2
Як адаптуватися до переведення годинників
У деяких людей на адаптацію до переходу на зимовий час може піти до двох місяців, тому що люди можуть по різному переносити переведення годинників.

Про це пише Сьогодні.

О 4 ранку 31 жовтня Україна переходить на зимовий час. Це означає, що стрілки годинника потрібно перевести на годину назад.

Через перехід з літнього на зимовий час і навпаки не раз виникали дискусії. Проте психологи вважають, що переведення годинників може бути корисним для людей.

«Потрібно розуміти одне – людина вміє пристосовуватися. Якби людство не могло б цього робити, то не вижило б. Переходи з одного часу на інший, переходи з однієї роботи на іншу, інші зміни в житті – все це стимулює мозок розвиватися. Таким чином людина не загрузне в рутині. До речі, були біологічні експерименти, коли дерево садили в суперумови, то воно гинуло. Але виживало при вітрі і невеликому пошкодженні зайцями», – розповіла пстхологиня.

Відомо, що для тих, хто відчуває дискомфорт після переведення стрілок, є маса порад, як його мінімізувати.

При переході на зимовий час можна виділити кілька особливостей, на які потрібно звернути увагу. Коли переводиться час, то наш ритм збивається. Адаптаційні можливості організму дозволяють відновити його через десь два тижні. Але тим людям, які метеозалежні більше за інших, на це потрібно більше часу. Наприклад, місяць-два.

Окрему увагу вона звертає на людей, які знаходяться в нестабільному психічному стані – у кого апатія або побутова депресія.

«У таких випадках потрібно звернути більше уваги на майбутнє переведення годинників. Потрібно дати собі спокій, трохи відпочити, уповільнити ритм життя до того моменту, поки настане час переводити стрілки. Крім того, собі можна допомогти тим, що за тиждень до переходу на зимовий час краще вставати на 15-20 хвилин пізніше. Таким чином під час «Х» людина вже буде готова до нововведення. Це знизить стрес», – зазначила психологиня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні