Секрети чудодійної гарбузової олії: які хвороби вона лікує, та як її вживати

0
6
Секрети чудодійної гарбузової олії: які хвороби вона лікує, та як її вживати
Рослинні олії уже давно використовують, як цінні харчові продукти. А також ними лікуються. Їх широко використовували для приготування різноманітних страв, а також для лікування та створення косметичних засобів, та проведенні різноманітних ритуалів. Про це повідомляють на Facebook-сторінці ДУ "Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України".

Стародавні цілителі вважали, що рослинні олії наділені магічними властивостями, проте сучасники знають, що усе це пояснюється хімічною будовою та багатством активних компонентів.

Олія з насіння гарбуза має чудові косметичні та лікувальні властивості: вона містить гліцериди лінолевої, олеїнової, стеаринової, пальмітинової та інших кислот. А також вітаміни групи В, Е, каротиноїди тощо.

Цю олію використовують, як гепатопротекторний, жовчогінний, противиразковий, антисклеротичний, антисептичний засіб. Вона незамінна у лікуванні простати, сприяє виведенню надлишків холестерину, нормалізує водно-сольовий обмін, тому її застосування показане у разі захворювань серцево-судинної системи і нирок.

Також ця олія є дуже ефективним засобом для здоров'я шкіри. Вона володіє відмінними зволожуючими, поживними і відновлюючими властивостями, може зменшити набряклість і зморшки, зробити шкіру більш пружною і еластичною, а також уповільнити старіння шкіри завдяки високому вмісту антиоксидантів і вітаміну Е. Крім того, ця олія може застосовуватися для позбавлення від таких недуг, як екзема, псоріаз, дерматит, діатез, герпес, сухість шкіри, обмороження і опіки, укуси комах, порізи чи інші фізичні ушкодження, свербіж, запалення, виразки, висипу і так далі. Олію з гарбузового насіння для лікування проблем шкіри можна використовувати у вигляді компресів, або у вигляді прямої обробки вогнищ ураження шкіри.

Як же приймати гарбузову олію

Дорослі приймають її внутрішньо:

- для профілактики гіперліпідемій: 1 чайну ложку олії 2 рази на день, протягом 2 місяців. Надалі – по ½ чайної ложки 2 рази на день. Термін лікування залежить від тяжкості та перебігу захворювання, у середньому – 6 місяців.

- при гіперплазії передміхурової залози приймають по 1 чайній ложці 2 рази на день протягом у середньому 4-5 тижнів, надалі – по ½ чайної ложки 1 раз на день. Термін лікування визначає лікар, звичайно – 5 місяців.

Проте, зверніть увагу, при тривалому застосуванні можливі рідкі випорожнення. А при передозуванні - пронос та млявість. При наявності таких симптомів припинити приймання препарату.

Особливості застосування

Препарат не рекомендують приймати хворим на стадії загострення виразкової хвороби шлунку та дванадцятипалої кишки, гастриту, езофагіту, дуоденіту, коліту та інших захворювань слизової оболонки травного тракту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні