Польща на кордоні зведе стіну зі шлагбаумами, камерами та датчиками

0
-12
Польща на кордоні зведе стіну зі шлагбаумами, камерами та датчиками
Польський парламент 15 жовтня ухвалив план щодо зведення стіни на кордоні з Білоруссю на суму 1,6 мільярда злотих (350 мільйонів євро), щоб утримати мігрантів. За інформацією польської влади, це було вирішено зробити для зупинки мігрантів. Одного з яких знову нещодавно знайшли мертвим неподалік кордону. Про це пише видання "Рolitico".

Польща, Латвія та Литва звинуватили авторитарного лідера Олександра Лукашенка у помсті за санкції проти його режиму. Він допомагає тисячам людей летіти з Близького Сходу до Мінська, а потім біженці намагаються потрапити до ЄС.

Польща оголосила надзвичайний стан у смузі шириною 3 кілометри вздовж кордону, але зазнала серйозної критики за політику щодо мігрантів. Її звинувачують у незаконному вигнанні людей, та не наданні їм права подавати заяви про притулок.

У серпні Польща уже почала будувати паркан з колючого дроту, щоб запобігти перетину мігрантів кордону. Плани стін, включаючи шлагбауми, камери та датчики, були схвалені у парламенті 274 голосами "за", 174 "проти" та один утримався. Законопроект також дозволяє будувати шлагбаум без публічних торгів, та включає положення про відчуження майна у громадян у разі необхідності в обмін на компенсацію.

Тим часом 15 жовтня поліція повідомила, що виявила тіло 24-річного громадянина Сирії, поблизу села Клімувки, що знаходиться недалеко від кордону з Білоруссю.

"Поліцейські також знайшли візові документи, що підтверджують, що людина перебувала в Білорусі з середини вересня".

Це уже п’яте тіло, знайдене вздовж кордону з серпня. Інші померли від виснаження та переохолодження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні