--> Волинянин, який знайшов гранати часів війни, отримав умовний термін | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинянин, який знайшов гранати часів війни, отримав умовний термін

2
-4
Волинянин, який знайшов гранати часів війни, отримав умовний термін
Житель Ківерцівського району у 2020 році підібрав 8 гранат часів Другої світової війни, які викинули археологи. Чоловік не знав, що вони містять тротил. Через це чоловіка судили.

Відповідний вирок ухвалив Ківерцівський районний суд Волинської області 4 жовтня, пише Конкурент.

У вироку йдеться про те, що біля річки Путилівка влітку 2020 року в ході археологічних розкопок виявили поховання солдатів часів Другої світової війни. Також виявили боєприпаси та гранати, які археологи викинули у річку.

При цих розкопках він був присутнім підсудний. Оскільки біля річки випасається ходоба та граються діти, аби не трапилось лиха, він вирішив відшукати рідкісні предмети та металолому. Чоловік розповів, що підзаробляє тим, що здає металеві предмети, які шукає за допомогою металошукача.

Знайшовши викинуті археологами боєприпаси чоловік забрав їх додому і залишив на подвір`ї біля хліва, так як на базі прийому металобрухту їх не приймають. Чоловік переконував суд, що не знав, що у гранатах є тротил. Він не заперечує, що по місцю його проживання під час обшуку працівники поліції виявили і вилучили вісім гранат, які є вибухонебезпечними.

Не дивлячись на те, що чоловік визнав свою вину, суд присудив йому покарання у вигляді позбавення волі строком 3 роки і 6 місяців у мовно з іспитовим строком 1 рік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А до археологів жодних претензій за те що вони викинули вибухонебезпечні предмети в річку! То це нормально?!!! Це називається "вибіркове покарання"!
Відповісти
Незрозуміло) Жодних офіційних археологічних досліджень зі знахідкою останків солдат чи зброї у 2020 році в Ківерцівському районі не було! Потрібно звернутися до відповідних органів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні