Сидяча робота: як позбутися болі у спині

0
-4
Сидяча робота: як позбутися болі у спині
Біль і напруга в поперековій ділянці спини, які з'являються в результаті сидячого способу життя, можна зняти, якщо слідувати декільком простим правилам.

Про це пише Сторінка.

Якщо ви довго сидите, то робіть це в правильному положенні. Випрямитеся, розправте і опустіть плечі. У попереку повинен бути невеликий прогин, а верхівку голови «направляйте» в стелю. Ноги при цьому поставте на підлогу або на невисоку підставку.

Робіть невеликі перерви на пару хвилин приблизно кожні півгодини. Вставайте, розминайтеся або виходьте на прогулянку. Якщо це виключено, то змініть позу, трохи нахилившись в сторону, що запобігає появі больових відчуттів.

Вправи на розтяжку значно полегшують біль в попереку і спині. Дослідники з США, Малайзії і Ірану виявили, що всього 15 хвилин щоденної розтяжки значно покращують гнучкість вашого тіла і знижують больові відчуття в попереку.

Якщо болі в попереку інтенсивні, то скористайтеся пакетом з льодом або пляшкою з холодною водою: холод треба докласти на кілька хвилин. Також може допомогти грілка з теплою водою, але вже прикладена до хворого місця від 20 хвилин до півгодини.

Безперервні болі - підстава звернутися до лікаря. Тільки лікар призначить обстеження, а потім і лікування хворий попереку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні