Як не підхопити коронавірус на роботі: поради фахівців

0
-4
Як не підхопити коронавірус на роботі: поради фахівців
Сьогодні коронавірус набирає стрімкого поширення. Аби вберегти своїх працівників, роботодавець повинен забезпечити умови, аби звести до мінімуму ризик інфікуватися COVID-19 на робочому місці. МОЗ надає поради, як діяти, щоб зменшити відрадність зараження.

Першочергово роботодавець повинен перевести співробітників, за можливості, на дистанційний формат роботи або гнучкий робочий час.

Вирішіть, чи існує потреба в обов’язковій присутності працівника на робочому місці, чи він може виконувати ту ж роботу, але з дому.

Також потрібно організувати безпечне робоче місце: забезпечити фізичну дистанцію між працівниками, використання засобів індивідуального захисту, провітрювання та дезінфекцію приміщень.

Крім того, варто записати організований колектив як мінімум з 50 осіб на вакцинацію від коронавірусної хвороби. Для цього потрібно залишити заявку за номером 0 800 60 20 19 для виїзду мобільної бригади.

Роботодавець повинен забезпечити можливість перебування співробітників на самоізоляції, якщо вони мали контакт із хворим на COVID-19. Також можна розробити окремі правила, як діяти у випадку, коли хтось із працівників пішов на вимушену самоізоляцію чи захворів.

За допомогою розширення використання електронного документообігу можна зменшити кількість контактів між працівниками.

Також роботодавець може:

- поширювати серед працівників достовірні та актуальні джерела інформації про COVID-19 та вакцинацію від коронавірусної хвороби.

- організувати надання психологічної допомоги/підтримки для працівників. Страх захворіти, інфікувати близьких або ж наслідки перенесення коронавірусної хвороби – все це може впливати на стан співробітників та якість роботи.

Водночас єдиним шляхом здолати пандемію COVID-19 та уникнути складного перебігу хвороби є та залишається вакцинація.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні