«Друзі Путіна»: митрополит Михаїл про депутатів, які не підтримуть перейменування Володимира-Волинського

0
6
«Друзі Путіна»: митрополит Михаїл про депутатів, які не підтримуть перейменування Володимира-Волинського
Митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл підтримав повернення Володимиру-Волинському історичної назви "Володимир". Про це він заявив під час храмового свята Віри, Надії і Любові та матері їх Софії 30 вересня. Про це пише "Буг".

Як зазначив Митрополит, він вірить, що громада Володимира буде багато років зміцнюватися та рости, але з назвою міста "Володимир". Місто повинне носити ім’я рівноапостольного князя Володимира, який був хрестителем народу і заснував місто.

На наступній сесії міськради депутати розглянуть проєкт рішення про перейменування. Митрополит запропонував присутнім перед храмом людям, а їх було чимало, показати, чи підтримують вони перейменування. Присутні підняли руки та зааплодували.

"Рахуйте, що завтра сесія, а сьогодні передсесійне рішення", – сказав Михаїл.

За словами митрополита, у депутатах, які не підтримують перейменування після всіх вислуханих пояснень в користь такого рішення, він бачить друзів Путіна. Він вважає, що мирних громадян намагаються дезінформувати, але авторитетні люди, серед яких історики, говорять, що місто повинне носити назву Володимир.

"Ми розуміємо, що дехто заблукав, не мав достатньо інформації, але сьогодні заяви авторитетних людей говорять, що місто Володимир має право так називатися, як його називали, забудовували, закладали камінь цього міста і наш великий рівноапостольний князь Володимир називається Володимир, а не рівноапостольний князь Володимир-Волинський. Такої назви немає, тому давайте називати речі своїми іменами", – резюмував Михаїл.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні