Поширювали неправдиву інформацію: «Волиньгаз Збут» оштрафували на 55 мільйонів гривень

3
10
Поширювали неправдиву інформацію: «Волиньгаз Збут» оштрафували на 55 мільйонів гривень
Товариство «Волиньгаз збут» порушило законодавство про захист від недобросовісної конкуренції, за що отримало штраф. Про це пише «Судово-юридична газета».

Північний апеляційний господарський суд зобов’язав ТОВ «Волиньгаз Збут» сплатити штраф у розмірі 55 180 500 гривень за недобросовісну конкуренцію.

В антимонопольному комітеті України дії ТОВ «Волиньгаз збут» визнали порушенням закону «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді поширення неправдивої інформації, що вводить в оману споживачів газу.

Підприємство поширювало на власному вебсайті та інтернет-виданнях інформацію щодо його перемоги у понад 90% конкурсів Prozorro, а також щодо реальної вартості газу на конкурсних торгах у порівнянні з іншими постачальниками. Таким чином вони вводили в оману людей, ставили суб’єкта господарювання в більш вигідне становище, та надавали йому переваги серед інших суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на ринку торгівлі газом через місцеві (локальні) трубопроводи.

Антимонопольний комітет України вказані дії компанії визнав недобросовісною конкуренцією та наклав штраф у розмірі 55 180 500 гривень.

ТОВ «Волиньгаз Збут» звернулося з позовом до АМК України. Суд першої інстанції позов задовольнив та скасував рішення АМК України.

АМК України, не погодившись із судовим рішенням, звернувся до Північного апеляційного господарського суду із апеляційною скаргою.

Ретельно дослідивши докази у справі, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що ТОВ «Волиньгаз Збут» порушило законодавство про захист від недобросовісної конкуренції, що тягне за собою відповідальність, передбачену законом.

За результатами перегляду справи в апеляційному порядку, ПАГС задовольнив апеляційну скаргу АМК України та скасував рішення суду першої інстанції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Є "причина" з жовтня місяця вписати в платіжку,якусь хуйню,для підвищення тарифу.
Відповісти
Це що, вже треба очікувати підняття вартості газу?
Відповісти
Треба було оштрафувати за те що півроку не враховують показники газу які передають споживачі. Передаси 5 кубів а в платіжки луплять за 40 кубів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні