--> Чоловіку за «п'яне» водіння виписали штрафів на понад півмільйона гривень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чоловіку за «п'яне» водіння виписали штрафів на понад півмільйона гривень

0
2
Чоловіку за «п'яне» водіння виписали штрафів на понад півмільйона гривень
Мешканець Великої Багачки, що на Полтавщині, має сплатити 551 тисяча гривень штрафу. Його протягом 4 років 14 разів затримували патрульні за п’яне керування автомобілем. Про це пише місцеве видання "Полтавщина".

23 вересня суд оштрафував Костянтина Писаренка, який 14-й раз за 4 роки сів п’яним за кермо. Суд призначив порушнику 51 000 гривень штрафу та в чергове позбавив водійських прав на 10 років. Загальна сума боргу, яку має сплатити Писаренко — близько півмільйона гривень.

З 2012 року Костянтин Писаренко практикував керування транспортними засобами напідпитку. Протягом 3-х років чоловіка декілька разів затримували п’яним за кермом скутера та мопеда. У 2014 році його притягли до відповідальності за наркозлочин, тож протягом наступних трьох років Писаренко фізично не міг керувати транспортними засобами у нетверезому стані.

А от після виходу з колонії, з 2017 року чоловіка систематично зупиняли патрульні у стані алкогольного сп’яніння. До серпня 2021 року Писаренко отримав 13 штрафів та 12 разів був позбавлений водійського посвідчення на 10 років. Жодного штрафу порушник не сплатив.

Останній, 14-й раз, патрульні зупинили Писаренка 24 серпня 2021 року. Він був п’яний, за кермом автомобіля ВАЗ 21011. Від проходження медогляду відмовився. В суд чоловік не з’явився та про причини неявки не повідомив. Провина порушника підтверджується показами патрульних, свідків, а також записами з боді-камер патрульних.

Суд врахував всі вищевказані ознаки, визнав Писаренка винним у керуванні автомобілем в стані сп’яніння, призначив 51000 грн штрафу та знову позбавив чоловіка водійських прав на 10 років. Тепер Писаренко має сплатити 550800 грн штрафів та судовий збір — 454 грн.

Судячи із призначеного покарання, автомобіль у Писаренка не конфісковували, бо він йому не належить.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні