--> «Маніпуляції громадською думкою»: український інтернет визнали «частково вільним» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Маніпуляції громадською думкою»: український інтернет визнали «частково вільним»

1
11
«Маніпуляції громадською думкою»: український інтернет визнали «частково вільним»
Україна у всесвітньому рейтингу інтернет-свободи опинилася між Анголою і Еквадором і була віднесена до категорії країн з «частково вільним інтернетом».

Про це пише Телеграф.

Freedom House надала новий звіт, згідно з яким Україна піднялася в рейтингу інтернет-свободи на один бал, порівняно з попереднім роком, і отримала 62 бали зі 100 можливих.

Таку ж оцінку «свободи інтернету» поставили Анголі і Еквадору. А найвищі показники у 2021 році отримала Ісландія — 96 балів, Естонія — 94 бали, замикають трійку лідерів одразу дві країни Канада і Коста-Ріка, яким поставили по 87 балів.

Правозахисники кажуть, що в Україні фіксують блокування сторінок в соцмережах, крім того коментатори у соцмережах дозволяють собі «маніпуляції громадською думкою» у інтересах політиків.

Також в Україні були зафіксовані випадки переслідування блогерів і авторів політичного контенту, кілька випадків нападів в інтернет-просторі на представників опозиції і правозахисників.

У Freedom House також помітили, що у нашій країні з’являються законодавчі ініціативи, мета яких «цензура і деанонімізація інтернет-контенту».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, "частково вільна".Іншу частину заполонили ЗЕботи які співають "оди" найзеленішому, і змішують з лайном тих хто не поділяє їхню думку.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні