Обов'язкові щеплення від коронавірусу: оприлюднили попередній перелік професій

0
-5
Обов'язкові щеплення від коронавірусу: оприлюднили попередній перелік професій
У мережу потрапив документ з попереднім переліком професій, особи яких підлягають обов'язковій вакцинації від коронавірусу. Міністерство охорони здоров'я до переліку пропонує включити освітян, працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій, пише Уніан.

Відповідний документ оприлюднили на сайті Федерації профспілок України.

Наразі до списку входять працівники:

- центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів;

- місцевих державних адміністрацій;

- закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних закладів освіти.

Зазначається, якщо працівники вказаних сфер відмовляться від COVID-щеплення, то їх відсторонять від виконання обов'язків.

За інформацією МОЗ, такий підхід вже передбачено чинним законодавством України. А ще у квітні цього року Європейський суд з прав людини підтвердив положення національного законодавства, що "обов'язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах" та "не суперечить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод".

"Вказаний перелік може бути розширено в залежності від епідеміологічної ситуації, пов'язаної із поширенням коронавірусу", - сказано в тексті документу.

Наголошується, що документ ще підлягає обговоренню і цей список може бути доповненим, а офіційне його оприлюднення варто чекати уже цього тижня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні