Коли в Україні очікують найвищий пік захворюваності на COVID-19, - МОЗ

0
-3
Коли в Україні очікують найвищий пік захворюваності на COVID-19, - МОЗ
Пікове навантаження на медичну систему у Міністерстві охорони здоров'я України очікують в листопаді. Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний санлікар України Ігор Кузін, пише "РБК-Україна".

"Раніше ми рахували, що піковий рівень навантаження на систему охорони здоров'я припаде на листопад-грудень цього року. Зараз ми бачимо, що майже за всіма прогнозами такі пікові навантаження можуть бути раніше. Наскільки раніше – сказати важко, тому що ситуація розгортається досить швидко. Те, що ми бачимо точно – пікові навантаження будуть однозначно припадати на листопад. Але чи будуть вони зачіпати жовтень, чи будуть відтягуватися на грудень – поки сказати важко", - розповів Кузін.

Проте, за словами головного санлікаря, кожен українець може відтягнути ці пікові навантаження, або не стати їх частиною.

"Для цього потрібно вибрати собі пункт щеплення, препарат, яким хочете щепитись, і провакцинуватись. Зараз МОЗ максимально скоротило інтервали введення між двома дозами вакцини. Це зроблено для того, щоби якомога більше людей було охоплено щепленнями саме до початку епідемічного підйому захворюваності", - зазначив лікар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні